Waarom bijproducten?

De producten van Duynie Feed worden ook wel 'co-producten' of ‘bijproducten' genoemd. Wat zijn bijproducten nu precies en wat zijn de voordelen?

Wat zijn bijproducten?

Bijproducten hebben een plantaardige oorsprong. Ze zijn afkomstig van gewassen zoals suikerbieten, aardappelen, mais, gerst en tarwe. Bij de verwerking van deze gewassen wordt een deel van de plant gebruikt voor levensmiddelen voor mensen, een ander deel vormt voedzaam voer voor dieren. Alle waardevolle voedingstoffen uit de plant worden hierdoor optimaal gebruikt!


Duurzaam resultaat


De producten van Duynie Feed leveren een bijdrage aan een duurzaam resultaat: een beter financieel resultaat voor uw bedrijf, gecombineerd met een positieve bijdrage aan de kringlooplandbouw.

Hoger rendement

De aantrekkelijke prijs in vergelijking met andere veevoergrondstoffen is een belangrijk voordeel van bijproducten. Bijproducten bieden veehouders de mogelijkheid om over een langere periode een hoger rendement te realiseren!

Naast een aantrekkelijke kostprijs bieden gecertificeerde bijproducten de mogelijkheid om een hogere verkoopprijs voor uw producten te realiseren doordat geleverd kan worden voor marktconcepten zoals VLOG-melk en PlanetProof.

Meer info over rendement

Smakelijk

Een belangrijk voordeel van bijproducten is de smaak. Jarenlange ervaring heeft geleerd dat dit een belangrijke reden is dat veehouders kiezen voor bijproducten. Dieren eten het graag, waardoor zij meer voedingsstoffen binnenkrijgen. Deze hogere ‘droge stof opname’ levert een bijdrage aan:

  • melkproductie
  • groei van vleesstieren en -varkens
  • diergezondheid


Bijdrage aan kringlooplandbouw

Bijproducten leveren een positieve bijdrage aan de kringlooplandbouw:

  • Voedingsstoffen uit planten worden optimaal benut voor enerzijds levensmiddelen voor mensen en anderzijds voedzaam voer. Onnodige verspilling wordt hierdoor voorkomen.
  • Bijproducten dragen bij aan een optimale benutting van het ruwvoer van eigen land omdat ze de rol van smaakmaker vervullen. De vloeibare bijproducten zorgen voor ‘plak’ tussen de verschillende elementen van het rantsoen waardoor selectie aan het voerhek wordt voorkomen.

Meer informatie over kringlopen sluiten

Reductie uitstoot

Het voeren van bijproducten kan bijdragen aan het verlagen van de carbon footprint per liter melk of kilo vlees omdat bijproducten over het algemeen een lagere carbon footprint hebben dan ‘nutritioneel vergelijkbaar voer’. Dit is onderzocht en onderbouwd voor:

  • perspulp voor rundvee
  • bierbostel voor rundvee
  • aardappelsnippers voor rundvee
  • aardappelstoomschillen voor melkvee en varkens
  • voorgebakken frites voor varkens

Meer informatie over de carbon footprint

Consistent en transparant


Al meer dan 50 jaar hebben we bewezen kwaliteit te leveren en een positie opgebouwd als marktleider. De samenstelling van onze bijproducten is transparant. Er is een nauwe samenwerking met de organisatie die het gewas verwerkt, het verwerkingsproces is gedetailleerd in kaart gebracht en er vinden regelmatig kwaliteitscontroles plaats. De leverancier is gecertificeerd. Wanneer u kiest voor onze bijproducten dan kiest u voor bewezen kwaliteit en weet u wat u voert!

Duynie Feed is specialist en marktleider in bijproducten.

Meer weten over de voordelen van Duynie Feed?

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.