Tarwegistconcentraat

Duynie kent een rijk assortiment aan tarwegistconcentraten zoals AmyPro, ProtiWanze, Sastapro en Bergapro. Deze producten zijn een hoogwaardig eiwitrijk, vloeibaar co-product welke toegepast kunnen worden in zowel de rundveehouderij als varkenshouderij. 

 

Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat tarwezetmeel. De aanwezige zetmeel en suikers worden omgezet in alcohol. Na afscheiding van de alcohol ontstaat een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat. Tarwegistconcentraat dient opgeslagen te worden in een zuurbestendige silo, tank of bunker met roerwerk. Zonder roerwerk dient men rekening te houden met enige droge stof verschillen in het product. Geadviseerd wordt om voor elke roerbeurt te roeren om een homogeen product te verkrijgen. Om geen droge stof verlies tijdens de opslag te krijgen moet de silo/bunker voorafgaande aan elke levering gereinigd te worden.

 

Rundvee

Tarwegistconcentraat is een zeer smakelijke, eiwitrijke aanvulling in het rundveerantsoen. Het bevat zowel penseiwit als bestendig eiwit. Tevens geeft het plak aan het rantsoen waardoor er nauwelijks selectie aan het voerhek plaatsvindt.

De hoogproductieve melkkoe is veelal niet in staat om voldoende darmverteerbare aminozuren om te zetten in melkeiwit. Rantsoenen met tarwegistconcentraat, die gericht zijn op verbetering van de melkeiwitproductie, dienen gericht te zijn op een goede en ruime energievoorziening van de melkkoe. Vandaar dat dit product goed in maïsrijke rantsoenen past.

Tarwegistconcentraat heeft een gunstige prijsstelling ten opzichte van droge grondstoffen zoals eiwitrijk krachtvoer, raap of soja en wordt mede daardoor ingezet als kostprijsverlagend alternatief.

 

Varkenshouderij

In rantsoenen van zeugen en vleesvarkens is het qua voerkosten erg interessant om soja, raapschroot en eiwitrijk krachtvoer zoveel mogelijk te vervangen door tarwegistconcentraat. Hiermee kunnen de voerkosten aanzienlijk worden verlaagd.

Tarwegistconcentraat kan tot 12% ingerekend worden in het rantsoen waardoor de smaak in grote mate wordt beïnvloed, evenals de voeropname van de totale brij. Tarwegistconcentraat is goed verpompbaar en draagt bij aan de homogeniteit in (voor)mengsels.

 

Bestellen

  * verplichte velden

  Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

  Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.  Nieuwsbrief

  Wilt u voortaan op de hoogte blijven van nieuws, prijsvergelijkingen en productaanbiedingen? Schrijf u dan in:

  Aanmelden

  Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.