Nutritioneel advies

Nutritioneel advies is een belangrijke service van Duynie Feed. Het advies helpt u bij het beantwoorden van vragen als:

  • Hoe kan de groei van mijn varkens of vleesvee worden gestimuleerd?
  • Hoe kan ik een hogere melkproductie realiseren?
  • Welk voer draagt bij aan een hoger melkvet en -eiwit?
  • Welk bijproduct kan een bijdrage leveren aan de gezondheid van mijn dieren?

Advies Productmanagers


Nutritioneel advies wordt verzorgd door de Productmanagers van Duynie Feed. Onze Productmanagers hebben veel kennis over veevoer. Niet alleen op basis van hun opleiding, maar ook omdat zij jarenlange ervaring hebben op het gebied van bijproducten. Zij kunnen u adviseren over de optimale samenstelling van uw rantsoen. Een compleet rantsoen, bestaand uit eigen ruwvoer, droge grondstoffen, bijproducten en vitamines en mineralen.

Selecteer nu uw Productmanager

Expertise & Research Center


Wanneer de Productmanagers vragen hebben, kunnen zij altijd terugvallen op de specialistische kennis van ons Expertise centrum dat bestaat uit de afdelingen:

  • Nutritie
  • Kwaliteit

Duynie beschikt daarnaast over een Research Center waartoe een eigen, onafhankelijk gecertificeerd laboratorium behoort.

Meer informatie

Afdeling Nutritie

Duynie Feed is marktleider en specialist op het gebied van bijproducten. De medewerkers van de afdeling Nutritie hebben een diepgaande kennis over de samenstelling van de bijproducten van Duynie Feed en de effecten van dit voer op dieren. Regelmatig volgen zij cursussen en opleidingen om hun kennis ‘up to date’ te houden. De laatste ontwikkelingen op het gebied van veevoer worden door hen op de voet gevolgd.

Eigen onderzoek

Uniek is het feit dat Duynie Feed investeert in eigen onderzoek. De afdeling Nutritie speelt hierbij een centrale rol. Het gaat hierbij niet alleen om praktijk onderzoek, maar ook wetenschappelijk onderzoek! Samenwerking vindt plaats met:

  • Universiteiten zoals de Wageningen Universiteit
  • Onderzoeksinstellingen op het gebied van veevoeding zoals Schothorst Feed Research
  • Feed Design Lab


De afdeling Nutritie zorgt ervoor dat informatie over de producten van Duynie Feed inclusief de nutritionele waarden correct op de website wordt weergegeven. Deze nutritionele waarden worden weergegeven op de pagina met informatie over het betreffende product.

Meer informatie over de producten van Duynie Feed 


Kwaliteit en Laboratorium

De samenstelling van een product wordt niet eenmalig bepaald. Regelmatig worden er van producten monsters genomen om de nutriëntwaarde te bepalen. Op basis van onderzoeksresultaten wordt vervolgens de voederwaarde berekend, zoals VEM en EW.

Bij sommige producten wordt zelfs van iedere vracht het percentage droge stof bepaald. Meer informatie over de procedure bij het bepalen van het droge stof percentage is hier te vinden.

De afdelingen Kwaliteit en Laboratorium zijn verantwoordelijk voor het nemen en beoordelen van monsters. Heeft u vragen over een specifieke vracht, neem dan contact op met uw Productmanager. Vervolgens neemt de Productmanager contact op met deze afdelingen voor een antwoord. Duynie beschikt over een eigen laboratorium waardoor het mogelijk is om snel antwoord te krijgen.

Selecteer uw Productmanager

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.