Perspulp: energierijk, melkdrijvend, stabiel en smakelijk

Perspulp is al jaren populair voer voor melkvee, vleesvee en geiten. De voordelen van dit product zijn algemeen bekend: smaakvol, hoog in VEM, laag in stikstof en fosfor. Het 100% natuurlijke product heeft een constante kwaliteit en is een uitstekende aanvulling op uw ruwvoer. Daarnaast zorgt de energie uit perspulp ervoor dat eiwit goed wordt benut. Dit stimuleert de groei, het melkeiwit en de melkproductie*.Kies voor gespreid betalen zonder rente met het Voerabonnement!   

• vooraf vastgesteld maandbedrag
• betere spreiding
• u betaalt geen rente
• positief effect op uw liquiditeit

Voordelen van perspulp*

 • energierijk
 • hoge voederwaarde
 • stimuleert melkeiwit gehalte
 • zeer melkdrijvend
 • beïnvloed de ruwvoeropname gunstig
 • uitstekende aanvulling op ruwvoer
 • zeer stabiel en smakelijk
 • rekent goed in elk rantsoen
 • lagere CO2 footprint dan vergelijkbaar krachtvoer
 • levert positieve bijdrage aan kringlooplandbouw
 • goede bewaareigenschappen
 • constante kwaliteit
 • prima ruwvoervervanger
 • gecertificeerd volgens GMP+ FRA MI105 (VLOG)

Meer weten? Bekijk het filmpje ‘Waar komt perspulp vandaan?’

*Al deze voordelen gelden ook voor Cigarant® dat afkomstig is van het gewas cichorei.

Bestel snel en eenvoudig uw perspulp

Uw Perspulp bestellen kan snel, eenvoudig en op een manier die u het prettigst vindt. Neem contact op met ons Perspulp Team, of vind uw persoonlijke Product Manager.

Online bestellen

Bestel via MijnDuynie

Het Perspulp team

Tel. 0172-460651
E-mail. perspulp@duynie.nl

Voedingswaarde 

Perspulp en Cigarant® bevatten pectines, pectines zijn koolhydraten die geleidelijk in de pens worden afgebroken en de koe van energie voorzien. Hierbij ontstaat propionzuur wat de melk- en melkeiwit productie stimuleert. Zowel Perspulp als Cigarant® hebben een laag stikstof en fosfor gehalte wat gunstig is voor de mestboekhouding. 

Geleidelijke energie

De energie van Perspulp komt in de pens gelijktijdig vrij met het eiwit uit gras en kuilgras. Hierdoor past Perspulp uitstekend in rantsoenen met een hoog aandeel gras en zorgt Perspulp in deze rantsoenen voor een betere benutting van het eiwit. Ook in snijmaïsrijke rantsoenen is Perspulp een waardevolle aanvulling vanwege zijn geleidelijke energie. 

Smakelijk

Perspulp en Cigarant® zijn erg smakelijk en hebben een positieve invloed op de totale drogestofopname. Een aantal voordelen hiervan zijn:

 • het draagt bij aan een betere groei vleesvee
 • het draagt bij aan een hoger melkeiwit
 • het draagt bij aan een hogere melkproductie
 • het is een smaakmaker voor uw ruwvoer

Duurzaam

Het gebruik van de bijproducten Perspulp en Cigarant® levert een positieve bijdrage aan de kringlooplandbouw. Voedingsstoffen uit de suikerbiet en de cichoreiwortel worden optimaal benut voor enerzijds levensmiddelen voor mensen en anderzijds voedzaam veevoer. Verspilling wordt hierdoor voorkomen. Perspulp en Cigarant® hebben mede daarom een lagere CO2 footprint dan 'nutritioneel vergelijkbaar krachtvoer'. De levering van perspulp wordt afgestemd op de plaats van de bietenkraan zodat het aantal kilometers dat een vrachtwagen zonder lading rijdt, sterk verminderd. Ook dit draagt bij aan een lagere CO2 emissie.

Bekijk de video

Aantrekkelijke prijs

De voorverkoop van Perspulp en Cigarant® is van start gegaan. De basisprijs van Perspulp is voor de campagne 2021/2022 vastgesteld op € 1,75 / %DS of zolang de voorraad strekt. De voorkoop met deze notering loopt t/m vrijdag 28 mei 2021.

De basisprijs van Cigarant is voor de campagne 2021/2022 vastgesteld op € 1,55 / %DS of zolang de voorraad strekt. De voorkoop met deze notering loopt ook t/m vrijdag 28 mei 2021.

Perspulp en Cigarant® zijn aantrekkelijk geprijsd en voor beide zijn interessante opties mogelijk:

Flexibiliteitskorting: Indien Perspulp of Cigarant® op een flexibel moment kan worden afgeleverd ontvangt u een flexibiliteitskorting.

MijnDuynie: Bevestig uw bestelling via MijnDuynie en ontvang een extra korting van € 0,02 per % DS.

Voerabonnement: Met dit abonnement is het mogelijk zonder rente in termijnen te betalen. Door middel van maandelijkse incasso’s betaalt u gedurende de contractperiode gespreid voor uw pulpvolume.

 

Download pdf
Voerabonnement
       Bekijk de video
Praktijkcase
       Download pdf
kortingen & toeslagen

Inkuilen

Perspulp is goed in te kuilen, er ontstaan geen leksappen naar de omgeving. Perspulp heeft zelfs vocht-opnemende eigenschappen. Heeft u de inkuil instructie opgevolgd dan blijft de kwaliteit van perspulp over de tijd heen relatief stabiel, het is een constant product. Deze voordelen gelden ook voor Cigarant®.


Bewaar- en inkuilverliezen kunnen verder voorkomen worden door:

Mocht u onverhoopt een klacht hebben ten aanzien van het uitgeleverde product dan kunt u deze melden via onze klachtenprocedure.

Gunstig voor de mineralenboekhouding

Het fosfor niveau in Perspulp en Cigarant® is relatief laag. Er is sprake van een zeer goede fosfor-VEM-verhouding wat voordelig is voor de BEX en Kringloopwijzer.

Onze services – Dé voeding voor uw bedrijfsvoering

Als specialist in duurzame voeroplossingen zijn we – naast het leveren van hoogwaardige kwaliteit voer – continu op zoek naar de beste manieren om u als klant te ondersteunen met onze service. Dit doen we met kennis en advies, maar ook met slimme serviceproducten die uw bedrijfsvoering gemakkelijker en efficiënter kunnen maken. We denken graag met u mee om samen tot nieuwe service-inzichten én oplossingen te komen die ontzorgen en uw bedrijfsvoering optimaliseren.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.