Perspulp

Campagne 2017/2018

Perspulp

De basisprijs van Perspulp is voor deze campagne € 1,55 / % DS. Dit betreft de brutoprijs exclusief kortingen en/of eventuele toeslagen. Deze prijs is geldig tot aanvang campagne.

Laatste wijziging 11 augustus 2017

Cigarant®

Vanwege grote belangstelling is het bestellen van Cigarant® tot nader order niet mogelijk. Mocht u in een later stadium (obv actuele oogstprognoses) interesse hebben in het reserveren van een volume dan kunt u dit aangeven bij uw Product Manager of onze verkoop binnendienst, bereikbaar via 0172-460606

Laatste wijziging 1 mei 2017

 

Flexibiliteit korting / toeslagen

Logistiek gezien is de campagne jaarlijks een uitdaging. Voor een efficiënte planning belonen wij de flexibiliteit van de klant in leveringsmomenten met een korting. Deze korting wordt in de voorkoop vastgelegd. Afhankelijk van de leveringsperiode ontvangt de Perspulp klant een flexibiliteitkorting.
Deze korting kan oplopen tot maar liefst  €  0,08 / % DS.

Bel de Perspulplijn voor bestellingen of informatie: 0172-460651.
Of mail naar: perspulp@duynie.nl

Feedtuber
 

Mocht uw opslagruimte voor ruwvoer behoorlijk vol zijn, door bijvoorbeeld goede grasoogsten van dit jaar, dan kunt u overwegen om uw Perspulp uit te laten leveren via de Feedtuber. Een kwalitatieve en arbeidsbesparende oplossing ten tijde van beperkte opslag.

Instructie voor het inkuilen van perspulp in de folieslurf.

Informeer via 0172-460651 of bij uw Product Manager naar de mogelijkheden en voordelen.

Perspulp wordt geproduceerd tijdens de verwerking van suikerbieten tot suiker. De suikerbieten worden in dunne reepjes gesneden, deze reepjes worden via wasmolens naar broeitroggen getransporteerd. De broeitroggen zijn gevuld met warm water wat ervoor zorgt dat het suiker uit de bietenreepjes wordt gehaald. Het snijdsel waar de suiker uitgehaald is wordt geperst en afgezet als perspulp.

 

Inkuiltips

Download hier het advies voor het inkuilen van bietenperspulp.

 

Ervaringen uit de praktijk

Tjeerd Krol heeft samen met zijn vrouw een melkveebedrijf met ca. 200 melkkoeien


V.o.f. Krol voert Perspulp uit de slurf (feedtuber) en heeft afgelopen jaar gebruik gemaakt van het voerabonnement van Duynie. Door het voerabonnement betaald de klant in maandelijkse termijnen. Dit zorgt voor meer liquide middelen voor andere investeringen.

Klik op de foto voor de film over het bedrijf van Tjeerd waarin hij vertelt over het voerabonnement en het voeren van Perspulp.

 

Jos Hofsteenge is Manager en Relatiemanager Agrarisch bij ABN AMRO Bank n.v. Noord
 

'Meerwaarde voor de melkveehouderij'
'Het voerabonnement is perfect voor bulk afname in een korte periode en daarmee zou ik het adviseren aan andere veehouders. Door het Perspulp voerabonnement wordt het te betalen bedrag verspreid over 11 perioden waardoor de veehouder een egale kasstroom krijgt en meer liquide middelen heeft voor andere investeringen'.

 

Marcel van Alphen is directeur bij Alan Accountants en Adviseurs


'Meer continue liquiditeitsstroom'
'Perspulp is bij veel klanten jaarrond een vast rantsoenonderdeel. Bij Alan Accounts en Adviseurs merken wij dat het in één keer bestellen én betalen van het jaarvolume perspulp, impact heeft op de liquiditeitspositie van veehouders. Het voerabonnement van Duynie heeft daar verandering in gebracht. Dit abonnement stelt veehouders in staat maandelijks te betalen en resulteert in een meer continue liquiditeitsstroom. Passend bij de bedrijfsvoering van melkveebedrijven'.
 

VOERABONNEMENT

Vorige campagne hebben wij met succes het Perspulp VOERABONNEMENT geïntroduceerd. Ook voor komende campagne kan men wederom van de voordelen van dit voerabonnement profiteren. Met dit abonnement is het mogelijk zonder rente in termijnen te betalen. Door middel van maandelijkse incasso's betaalt de veehouder gedurende de contractperiode gespreid voor zijn pulpvolume.

De voordelen van het voerabonnement op een rij:
- vooraf vastgesteld maandbedrag
- grip op financiën
- betere spreiding
- geen rente betalen
- postitief effect op de liquiditeit

Aan het einde van de contractperiode vindt er een verrekening plaats tussen het verschil van geïncasseerde maandbedragen en definitieve factuurbedragen (gebaseerd op geleverd kg en ds%).

Wanneer u een voerabonnement wilt afsluiten neem dan contact op met uw Product Manager.
Download hier alle informatie met betrekking tot het voerabonnement.

Het afsluiten van een voerabonnement is mogelijk tot en met 31 juli 2017.

 

Bestellen

Bestellen kan via de afdeling verkoop binnendienst, bereikbaar via 0172-460606 of verkoopbinnendienst@duynie.nl.