Perspulp

Campagne 2018/2019

Perspulp

Perspulp is tot nader order uitverkocht.

 

Cigarant®

Cigarant is tot nader order uitverkocht.

 

 

Laatste wijziging 7 februari 2019

 

 

Flexibiliteit korting / toeslagen

Logistiek gezien is de campagne jaarlijks een uitdaging. Voor een efficiënte planning belonen wij de flexibiliteit van de klant in leveringsmomenten met een korting. Deze korting wordt in de voorkoop vastgelegd. Afhankelijk van de leveringsperiode ontvangt de Perspulp klant een flexibiliteitkorting.
Deze korting kan oplopen tot maar liefst  €  0,08 / % DS.

Bel de Perspulplijn voor bestellingen of informatie: 0172-460651.
Of mail naar: perspulp@duynie.nl

Feedtuber
 

Mocht uw opslagruimte voor ruwvoer behoorlijk vol zijn dan kunt u overwegen om uw Perspulp uit te laten leveren via de FEEDTUBER. Een kwalitatieve en arbeidsbesparende oplossing ten tijde van beperkte opslag.

FILM: Inkuilinstructie perspulp in Feedtuber

Inkuilinstructie perspulp in Feedtuber

Instructie voor het inkuilen van perspulp in de folieslurf.

Gekort Perspulp volume wordt alsnog uitgeleverd

Alphen a/d Rijn, 30 januari 2019 – Als gevolg van de droogte in 2018 heeft een fors aantal veehouders in de afgelopen Perspulp campagne minder Perspulp ontvangen. Tijdens de komende campagne biedt Duynie deze klanten de mogelijkheid om dit gekorte volume alsnog af te nemen tegen de condities van 2018.

Door de droogte viel de verwachte opbrengst suikerbieten tegen. Wanneer er minder bieten verwerkt worden heeft dat als gevolg dat er minder Perspulp beschikbaar is. Tijdens de campagne zijn veehouders daardoor aanzienlijk gekort op het volume Perspulp.

In de perspulpcontracten wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om afhankelijk van de bietenoogst meer of minder uit te leveren. Toch heeft Duynie besloten om klanten in de komende campagne tegemoet te komen. Het gekorte volume kan alsnog uitgeleverd worden tegen de condities van 2018. Voorwaarde is wel dat het volume geleverd wordt op het ubn nummer waar het Perspulp contract 2018 voor afgesloten is.

Tijdens de voorkoop van campagne 2019 kunnen klanten een nieuw Perspulp contract afsluiten via www.mijnduynie.nl. Het volume tegoed zal dan automatisch verrekend worden tegen de condities van 2018. De betreffende klanten zijn hier inmiddels per brief over geïnformeerd.

Perspulp is een product dat vrijkomt bij de verwerking van suikerbieten. Het is een zeer stabiel en smakelijk co-product met een hoge kwaliteit dat een goede aanvulling is op ruwvoer en goed rekent in elk rantsoen. Het lage fosforgehalte maakt dat Perspulp naast de nutritionele voordelen ook een positief effect heeft op de fosfaatbalans van melkveebedrijven. Perspulp is bovendien een non-GMO gecertificeerd co-product waardoor het ingerekend kan worden op melkveebedrijven die VLOG-melk produceren.

 

Perspulp wordt geproduceerd tijdens de verwerking van suikerbieten tot suiker. De suikerbieten worden in dunne reepjes gesneden, deze reepjes worden via wasmolens naar broeitroggen getransporteerd. De broeitroggen zijn gevuld met warm water wat ervoor zorgt dat het suiker uit de bietenreepjes wordt gehaald. Het snijdsel waar de suiker uitgehaald is wordt geperst en afgezet als Perspulp.

 

Inkuiltips

Download hier het advies voor het inkuilen van bietenperspulp.

 

FILM : Perspulp - waar komt Perspulp vandaan?

 

 

Ervaringen uit de praktijk

Tjeerd Krol heeft samen met zijn vrouw een melkveebedrijf met ca. 200 melkkoeien


V.o.f. Krol voert Perspulp uit de slurf (feedtuber) en maakt gebruik van het voerabonnement van Duynie. Door het voerabonnement betaald de klant in maandelijkse termijnen. Dit zorgt voor meer liquide middelen voor andere investeringen.

Klik op de foto voor de film over het bedrijf van Tjeerd waarin hij vertelt over het voerabonnement en het voeren van Perspulp.

 

Jos Hofsteenge is Manager en Relatiemanager Agrarisch bij ABN AMRO Bank n.v. Noord
 

'Meerwaarde voor de melkveehouderij'
'Het voerabonnement is perfect voor bulk afname in een korte periode en daarmee zou ik het adviseren aan andere veehouders. Door het Perspulp voerabonnement wordt het te betalen bedrag verspreid over 11 perioden waardoor de veehouder een egale kasstroom krijgt en meer liquide middelen heeft voor andere investeringen'.

 

Marcel van Alphen is directeur bij Alan Accountants en Adviseurs


'Meer continue liquiditeitsstroom'
'Perspulp is bij veel klanten jaarrond een vast rantsoenonderdeel. Bij Alan Accounts en Adviseurs merken wij dat het in één keer bestellen én betalen van het jaarvolume perspulp, impact heeft op de liquiditeitspositie van veehouders. Het voerabonnement van Duynie heeft daar verandering in gebracht. Dit abonnement stelt veehouders in staat maandelijks te betalen en resulteert in een meer continue liquiditeitsstroom. Passend bij de bedrijfsvoering van melkveebedrijven'.
 

VOERABONNEMENT

In 2016 hebben wij met succes het Perspulp VOERABONNEMENT geïntroduceerd. Ook voor komende campagne kan men wederom van de voordelen van dit voerabonnement profiteren. Met dit abonnement is het mogelijk zonder rente in termijnen te betalen. Door middel van maandelijkse incasso's betaalt de veehouder gedurende de contractperiode gespreid voor zijn pulpvolume.

De voordelen van het voerabonnement op een rij:
- vooraf vastgesteld maandbedrag
- grip op financiën
- betere spreiding
- geen rente betalen
- postitief effect op de liquiditeit

Aan het einde van de contractperiode vindt er een verrekening plaats tussen het verschil van geïncasseerde maandbedragen en definitieve factuurbedragen (gebaseerd op geleverd kg en ds%).

Wanneer u een voerabonnement wilt afsluiten neem dan contact op met uw Product Manager.
Download hier alle informatie met betrekking tot het voerabonnement.

Het afsluiten van een voerabonnement is mogelijk tot en met 31 juli 2018.

 

Bestellen

Bestellen kan via MijnDuynie.nl of de verkoop binnendienst, bereikbaar via 0172-460606 of verkoopbinnendienst@duynie.nl.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw Product Manager.

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.Nieuwsbrief

Wilt u voortaan op de hoogte blijven van nieuws, prijsvergelijkingen en productaanbiedingen? Schrijf u dan in:

Aanmelden

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.