Analyses

Analyses

In het laboratorium van Duynie in Nijmegen worden de belangrijkste analyses uitgevoerd die van belang zijn voor de voederwaarde van een product. Hierbij kan worden gedacht aan het bepalen van:

  • droge stof percentage
  • eiwit gehalte
  • vet gehalte
  • ruwe celstof (vezels)
  • zetmeel
    • zetmeel gehalte
    • microscopie: bepalen ontsluitingsgraad van zetmeel in aardappelen en erwten om vast te stellen of het product voldoende gegaard is. Wanneer zetmeel is behandeld met een extruder controleren of dit proces goed is verlopen.
  • anorganische stof (as): mineralen, kalium, natrium, calcium, fosfor, zand
  • pH- waarde

Op basis van deze analyses worden de nutritionele waardes bepaald en rantsoenberekeningen uitgevoerd.

Duynie Feed is specialist in bijproducten!

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.