Kwaliteit

Duynie Feed bestaat meer dan 50 jaar en heeft in deze periode bewezen kwaliteit te leveren. Wij zijn ons bewust van de grote verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt om als leverancier van diervoeder aan de basis van de voedselketen te staan.

  

 

Gecertificeerd

Het -gecertificeerde- veevoer van Duynie Feed biedt de mogelijkheid om een hogere verkoopprijs voor uw melk of vlees te realiseren doordat geleverd kan worden voor marktconcepten zoals VLOG-melk en PlanetProof.

Naast de VLOG-melk certificering ‘GMP+ FRA MI105 GMO controlled’ voldoen onze bijproducten aan de certificering GMP+FSA en zijn wij volwaardig deelnemer aan SecureFeed. Deze verklaringen en kwaliteitssystemen zijn belangrijke waarborgen voor de productie van veilig en gezond voer. Ze stellen eisen aan monitoring, kwaliteitsbeheersing, tracking & tracing en crisismanagement.

Meer over onze certificeringen

Kwaliteit

Aan de basis van onze certificeringen ligt een stevig kwaliteitssysteem. Door de inspanningen van ons Expertise & Research Centre garanderen we de kwaliteit en veiligheid van grondstoffen en diervoeders. Gecontroleerd wordt ook of de leveranciers van Duynie Feed aan kwaliteitseisen voldoen en gecertificeerd zijn.

Meer informatie over ons Expertise & Research Centre

Nauwe samenwerking met leveranciers

Duynie Feed heeft een nauwe samenwerking met haar leveranciers. Hierdoor is het mogelijk om gedetailleerd in kaart te brengen hoe het verwerkingsproces eruitziet. Deze nauwe samenwerking zorgt voor een zorgvuldige behandeling van bijproducten zodat de beste kwaliteit aan u kan worden geleverd.

Regelmatig worden monsters genomen van producten om de nutriëntwaarde te bepalen. Op die manier wordt vastgesteld of de productinformatie nog steeds correct is danwel bijgesteld dient te worden.

Lees meer over onze analyses 

Percentage droge stof direct bij aflevering

Bij verschillende producten wordt van iedere vracht het percentage droge stof bepaald. De nauwe samenwerking met leveranciers maakt het veelal mogelijk om dit percentage te bepalen op de locatie waar het product wordt geladen.

Duynie Feed chauffeurs zijn specifiek opgeleid om met behulp van een ‘Rapid Halogene Dryer’ het droge stof percentage te meten. Hierdoor is het bij een deel van de producten mogelijk om u - direct bij aflevering – te informeren welk percentage droge stof uw vracht bevat. Deze metingen worden  regelmatig gecontroleerd in het centrale laboratorium in Nijmegen, controles van zowel de monsters als de apparatuur.

Lees meer over het bepalen van het droge stof percentage 

Transparante samenstelling

De samenstelling van onze bijproducten is transparant. De plantaardige herkomst, het verwerkingsproces, het is helder wat u voert.

Het veevoer van Duynie Feed bevat 100% natuurlijke, kwalitatieve voedingstoffen afkomstig van gewassen zoals suikerbieten, aardappelen, mais, gerst en tarwe hoofdzakelijk geteeld bij u in de regio.Onze bijproducten hebben dan ook een Europese herkomst, een EU-28 herkomst.

Bij Duynie Feed weet u wat u koopt!

Stel uw vraag aan onze kwaliteitsafdeling

* verplichte velden

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.