Kwaliteit

Duynie is zich, als leverancier van veevoer bewust van de grote verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt om aan de basis van de voedselketen te staan. Daarom is Duynie GMP+FSA gecertificeerd en volwaardig deelnemer van SecureFeed. Deze kwaliteitssystemen zijn belangrijke waarborgen voor de productie van veilig en gezond voedsel. Ze stellen eisen aan monitoring, kwaliteitsbeheersing, tracking & tracing en crisismanagement.

Duynie producten gecertificeerd voor 'VLOG-melk'!

Nieuw: Duynie producten zijn non-GMO gecertificeerd volgens de GMP+ FRA MI105 GMO controlled standaard! De Duynie producten zijn geschikt voor de productie van VLOG-melk.

Melk geproduceerd zonder gebruik van genetisch gemodificeerd voer wordt ‘non-GMO’ genoemd. Om aan te tonen dat melk op deze manier is geproduceerd is certificering van belang. Het Verband Lebensmittel ohne Gentechnik (VLOG) is een bekende instantie op dit terrein. GMP+ International, een Nederlandse organisatie op het gebied van certificeringen, heeft om deze reden een certificering ontwikkeld in samenwerking met VLOG. De naam van deze certificering is GMP+ FRA MI105 GMO controlled.

In groot aantal landen zoals Duitsland, Frankrijk en Oost-Europa stijgt de vraag naar VLOG-melk, veel consumenten willen er echt een meerprijs voor betalen. FrieslandCampina, Delta-Milk, Cono, Royal A-ware, DOC Kaas en Bel Leerdammer: allemaal zien ze de voordelen en de groeipotentie van VLOG-melk. VLOG-melk levert melkveehouders hierdoor een hogere melkprijs op.

Duynie is dan ook verheugd te kunnen melden dat al het rundvee voer van Duynie voor de productie van VLOG-melk kan worden gebruikt.

Het veevoer van Duynie is kwalitatief en 100% natuurlijk. Het bevat voedingsstoffen uit planten zoals suikerbieten, aardappelen, mais en tarwe, hoofdzakelijk bij u in de regio geteeld. Met de producten van Duynie levert u een bijdrage aan de kringlooplandbouw. Daarnaast is het voer van Duynie smakelijk, uw dieren eten het graag en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen binnen, wat een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid, groei en melkproductie. Het maakt het ruwvoer afkomstig van uw eigen grond extra smakelijk. Daarnaast levert voer van Duynie een positieve bijdrage aan uw resultaat door de verlaging van uw voerkosten, goed advies en extra services.

SecureFeed

Duynie is volwaardig deelnemer van SecureFeed.

SecureFeed is sinds begin 2015 het centrale aanspreekpunt voor alle ketenpartijen in de zuivel-, ei- en vleesketens en voor externe partijen. SecureFeed beheert een borgingssysteem voor de voedselveiligheid van voedermiddelen, mengvoeders en toevoegingsmiddelen die rechtstreeks aan veehouders worden geleverd.

Certificaten

Certificaten Varkenshouderij:


Certificaten Rundveehouderij / geiten en schapen

 

Procedure Droge Stof bepaling

Organische zuren in bijproducten

Tijdens de opslag van co-producten treedt natuurlijke fermentatie op. Zetmeel en suikers worden omgezet in organische zuren. Deze organische zuren dragen bij aan de voedingswaarde van het co-product. Tijdens de droge stof bepaling zullen deze organische zuren deels vervluchtigen. Deze vervluchtiging vindt alleen plaats tijdens het drogen van het co-product en niet in uw opslag. Hierdoor kan de droge stof na heranalyse lager uitkomen dan door Duynie opgegeven, terwijl de voederwaarde behouden blijft. Duynie bepaalt de droge stof volgens de officieel erkende methode NEN ISO 6469. Daarnaast is het laboratorium van Duynie labcode gecertificeerd (GMP+ B10 laboratoriumonderzoek).

Droge stof procedure

Duynie maakt onderscheid in de droge stof bepaling van producten met meer dan 4% suiker en met minder dan 4% suiker. Bij producten met minder dan 4% suiker wordt een monster 16 uur bij 103°C is een droogstoof geplaatst. Na 16 uur wordt het monster teruggewogen en de droge stof berekend.

Bij producten met meer dan 4% suiker wordt een monster 4 uur bij 80°C in een vacuümdroogstoof geplaatst. Na 4 uur wordt het monster teruggewogen en de droge stof berekend. Indien producten met meer dan 4% suiker 16 uur bij 103°C in een gewone droogstoof gedroogd worden kan het suiker verbranden, waardoor de droge stof lager uit komt.

Het advies van Duynie is dan ook om het door ons opgegeven droge stof gehalte te gebruiken om het product op de juiste manier in uw rantsoen in te rekenen.

Klachten

Indien omtrent het afgeleverde droge stof gehalte verschil van inzicht bestaat zal heranalyse plaatsvinden in het monster dat bij afleveren bij de klant is afgegeven. Aangezien er variatie zit in het gehalte aan organische zuren en ethanol in de co-producten en er tijdens opslag bij de klant extra organische zuren gevormd worden, wordt bij een afwijking van >1,0% het losmonster opgehaald waarna een heranalyse zal plaatsvinden in ons laboratorium.

Heranalyse kan alleen plaatsvinden in het losmonster en kan nimmer later geschieden dan vijf werkdagen nadat de droge stof aan de klant is doorgegeven.
 

Klachtprotocol klachten perspulp

  • Klachten melden via klachten@duynieholding.com
  • Klachten dienen z.s.m. maar uiterlijk 8 dagen na levering gemeld te worden
  • Klacht dient goed onderbouwd (bijv. foto's) aangeleverd te worden met de benodigde informatie (ritnummer, leverdatum, klantnaam)
  • Protocol bij twijfel over correcte droge stof:

De plausibiliteit van de klacht wordt door Duynie vastgesteld aan de hand van de door Suikerunie / Sensus verstrekte onderliggende drogestofgegevens van de betreffende productiedag en eventueel aanvullende informatie.

Als de twijfel van de klant plausibel wordt geacht door Duynie dan wordt in opdracht van Duynie Eurofins Agro (BLGG) ingeschakeld om een monster te steken van de betreffende kuil en deze te analyseren op het droge stof gehalte.

Indien er uiteindelijk een verschil is van meer dan 1,0% tussen het gefactureerde en door Eurofins Agro gemeten drogestof, dan zal dit verschil (dus met aftrek van 1,0%) aan de klant worden gecompenseerd door Duynie.

De kosten voor het onderzoek van het laboratorium inclusief monstername (Eurofins Agro)worden betaald door de partij die in ongelijk gesteld wordt:
Verschil < 1%: kosten voor de klant
Verschil >1%:  Kosten voor Duynie

Een droge stof analyse die niet in opdracht van Duynie is uitgevoerd wordt niet geaccepteerd.

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.Nieuwsbrief

Wilt u voortaan op de hoogte blijven van nieuws, prijsvergelijkingen en productaanbiedingen? Schrijf u dan in:

Aanmelden

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.