donderdag 27 mei 2021'Silo abonnement' een rendabele investering

In een tijd waarin het maken van verantwoorde toekomstbestendige keuzes belangrijker is dan ooit, zijn bijproducten een aantrekkelijke optie. Veel rundvlees- en melkveebedrijven voeren droog krachtvoer omdat ze dat nu eenmaal gewend zijn. Maar misschien kunnen nieuwe markt- en maatschappij ontwikkelingen u inspireren om iets te veranderen, misschien is dit het juiste moment om eens te kijken naar vloeibare bijproducten.

Net zoals melkveehouder Andre van Vliet uit Zeewolde, hij maakt gebruik van het Duynie silo abonnement. Hij ervaart net als vele andere veehouders de voordelen van tarwegistconcentraat in het rantsoen. Klik voor meer informatie op onderstaande video.

Opslag
Om vloeibaar voeren te stimuleren bieden wij u een silo-abonnement aan. De aanschaf van een silo is een behoorlijke investering. Via een abonnementsvorm komen wij u hierin tegemoet. Voor een vast bedrag per maand breidt u uw opslagmogelijkheid met een silo uit.

Onderstaand vindt u een rekenvoorbeeld met de voordelen:

*Berekening gebaseerd op een prijspeil van vloeibaar voer van 57% van de voederwaarde prijs van de Wageningen Universiteit. VEM en DVE toeslagen. De berekening geeft een indicatie en is een momentopname, aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Waar voor uw geld
Op basis van de voedingswaarde, de bijdrage aan het rantsoen en de eenheidskosten, bieden vloeibare voeders doorgaans de beste waarde. Bijproducten bieden voedingselementen die niet verschillen van duurdere, minder duurzame droge producten.

Smakelijkheid
Vochtrijke bijproducten zijn voor vee verleidelijker dan droge concentraten. Als smaakmaker zorgen zij voor ‘plak’ tussen de verschillende elementen van het rantsoen waardoor selectie wordt voorkomen. Dit stimuleert een hogere droge stof opname en verhoogt de melkgift bij melkvee en de dagelijkse toename van gewicht bij vleesvee.

Toekomst
ln zijn algemeenheid hebben bijproducten een lagere CO2-voetafdruk (carbon footprint) dan nutritioneel vergelijkbaar krachtvoer. Door bijproducten als bierbostel, tarwegistconcentraat of aardappelstoomschillen aan uw vee te voeren kunt u helpen om de kringloop in de voedselproductie te 'sluiten'. Ook helpt u mee om voedsel verspilling tegen te gaan.

Vrijblijvend benieuwd naar de voordelen van een siloabonnement en vloeibaar voeren in uw situatie? Laat hier uw gegevens achter of neem contact op met de Productmanager in uw regio.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.