donderdag 24 september 2020Perspulp campagne van start

Afgelopen dinsdag is de perspulp campagne van start gegaan. Zo'n 7 miljoen ton bieten worden er tijdens de campagne verwerkt en dat betekent dat er de komende maanden weer duizenden vrachten perspulp richting onze klanten gaan. De campagne mag dan van start zijn gegaan maar de productie van perspulp moet nog wel goed op gang komen. 

Het is een enorme logistieke operatie om alle bieten op de verwerkings locaties te krijgen en een nog grotere operatie om de perspulp  daarna bij de klanten af te leveren.

Duynie Feed Nederland heeft hierin een grote stap gezet. Het transport tijdens de perspulp campagne wordt zo georganiseerd dat een vrachtwagen perspulp lost in de buurt van een teler waar bieten worden geladen. Zo wordt het aantal kilometers dat een vrachtwagen zonder lading rijdt, sterk verminderd. Hierdoor kan met minder vrachtwagens (en dus transportkilometers) dezelfde hoeveelheid perspulp en suikerbieten worden vervoerd. Hiermee is de afgelopen ‘campagne’ 25% minder CO2 uitgestoten dan een paar jaar terug. Een mooie prestatie dus van de collega's van de planning en transport.
 

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.