vrijdag 5 februari 2021Maatregelen voor de komende vorstperiode

Als de weersvoorspellers gelijk hebben dan krijgen we de aankomende dagen te maken met vorst en een flinke laag sneeuw. Vorst en sneeuw kunnen de werkzaamheden op uw bedrijf bemoeilijken. Vooral het leidingwerk en aanvoerleidingen van water, voer en vloeibare bijproducten vergen extra aandacht.

Voor de opslag van onze bijproducten wordt veelal gebruik gemaakt van een polyester silo voorzien van een pomp en rondpompsysteem en/of roerwerk. Voor de komende periode dient u in verband met de vorst maatregelen te nemen om zonder problemen vloeibaar product te kunnen blijven voeren.

De aflevertemperatuur van vloeibare bijproducten kan variëren van 30° tot 70° Celsius. De inhoud van de silo zal dankzij het grote volume niet snel bevriezen.

Vloeibare bijproducten bevatten echter veel water en dat kan in de leidingen (pvc) wel bevriezen. Deze leidingen hebben slechts een doorsnee van 4 duim en zijn daarom zeer bevriezingsgevoelig.

Daarom hierbij enkele tips ter voorkoming van bevriezing van het leidingwerk:

-plaats, indien mogelijk, een stand-/ventilatorkachel onder de rok van de silo om bevriezing van de pomp te voorkomen
-een los staande pomp in een goed geïsoleerde ruimte afschermen tegen vorst (bijv. Rockwool). Houdt er echter wel rekening mee dat de pomp zijn warmte kwijt moet kunnen
-regelmatig rondpompen en/of roeren, daarna leidingen leeg laten lopen (aftappen)
-na uitdoseren de leidingen altijd leegpompen
-verwarmingslinten wikkelen om leidingen
-leidingen isoleren

Tevens stellen onze chauffeurs het bijzonder op prijs als de toegangsweg naar uw silo of bunker sneeuwvrij gehouden wordt.

Tot slot
Bestel uw bijproducten tijdig! De winterse omstandigheden kunnen het transport bemoeilijken.
 

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.