donderdag 11 februari 2021Inzage in de werkzaamheden van collega Frank Heijmans

In de reeks "Inzage in de werkzaamheden van collega ...." laten we vandaag collega Frank Heijmans aan het woord. Frank is 8 jaar in dienst van Duynie Feed en vertelt hieronder over zijn werkzaamheden. 

Mijn naam is Frank Heijmans. Ik ben getrouwd met Petra en vader van 4 kinderen en trotse opa van 2 kleinkinderen en de derde is op komst. Ik ben sinds 2013 werkzaam bij Duynie Feed als productmanager. Mijn interesse gaat met name uit naar veevoeding en alles wat daar bij komt kijken. Bij Duynie Feed hebben wij heel veel bijproducten die een rantsoen compleet en vaak goedkoper kunnen maken. Hierbij spelen smakelijkheid, beschikbaarheid en prijs een belangrijke rol.

Door de diversiteit van producten is er altijd wel een product dat past. Het is voor mij een uitdaging om dit onder de aandacht te brengen van de veehouder. Mijn klanten bestaan uit melkveehouders,rosé en vleesstierhouders en de laatste jaren heel nadrukkelijk geitenhouders. Met name zijn deze laatste door de jaren heen, zeer belangrijk geworden. Het is een tak die steeds meer bijproducten vraagt, met name perspulp, cigarant en bierbostel. Ook denkt men steeds meer na over het gebruik van TGC (tarwegistconcentraat). TGC is namelijk een zeer goedkope eiwit aanvulling.

Rosé en vleesveehouders zoeken vooral de zetmeelproducten met een goedkoop eiwitproduct (TGC). Daarvan hebben we hier in het zuiden verschillende stromen zoals aardappelsnippers, zetmeel, stoomschillen en nog enkele kleine stromen zoals foodco, aardappelschillen en sinds kort aardappel-zetmeelsteekvast. Melkveehouders zijn wel de grootste groep klanten met de meest uiteenlopende producten. Deze klanten hebben vaak een nauw contact met hun krachtvoer leverancier en laten zich adviseren en leiden door hun voeradviseurs. Het is voor mij dan een uitdaging om de klant te wijzen op onze goedkopere alternatieven. 

De onafhankelijke voerspecialisten weten ons goed te vinden om een goedkoper hoogwaardig product in te rekenen in het rantsoen. Ik heb met al deze mensen goed contact en probeer samen met hen een zo compleet, smakelijk  en goedkoop mogelijk rantsoen te maken. Je merkt wel dat steeds meer veehouders deze onafhankelijke voerspecialisten weten te vinden en dan zelf op zoek gaan naar de producten en prijzen.

Voor mij is het elke dag weer een uitdaging om de veehouder te voorzien van onze producten en mee te denken als er alternatieven nodig zijn. De samenwerking met de collega’s vind ik top binnen onze organisatie, maar mis op dit moment wel onze maandelijkse vergaderingen waarbij we fysiek met elkaar kunnen spreken. Duynie is een organisatie die open staat voor veranderingen en daar hou ik van. Dat is ook wel de reden dat ik dit werk graag doe en daarom nog geen einddatum zie.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.