vrijdag 25 juni 2021Inzage in de werkzaamheden van collega Chris Kooiman

In de reeks "Inzage in de werkzaamheden van collega ...." laten we vandaag collega Chris Kooiman aan het woord. Chris is 19 jaar in dienst van Duynie Feed en vertelt hieronder over zijn werkzaamheden. 

Mijn naam is Chris Kooiman, ik ben getrouwd met Marloes en we hebben samen 2 jongens, Daan en Sam. Ik heb een opleiding gedaan in de logistiek. Bij Duynie ben ik begonnen als planner van de containerauto’s, daarna de tankwagens, in 2010/2011 heb ik het sleufsiloproject voor de Perspulp gedaan. Veel klanten kennen mij als de planner voor “zuid Nederland” van Perspulp en cigarant. In de loop der jaren heb ik veel klanten al dan niet een tikje persoonlijk leren kennen. Of het nu gaat om het weer, de gezondheid van een familielid of toch over de favoriete voetbalclub, tijd voor een praatje wordt er altijd gemaakt. De klant staat in mijn optiek centraal, zonder klant hebben we geen afzet en geen bestaansrecht.

Zoals een boerenbedrijf vaak een familiebedrijf is, is dat bij Duynie ook zo. Toen ik in 2002 bij Duynie begon werkten er zo’n 80 mensen, inmiddels zijn we inclusief alle buitenlanden de 400 gepasseerd. Of het nu gaat om je verjaardag, ziekte, bruiloft, verhuizen of wat dan ook: een appje, kaartje of iets dergelijks, de persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel. Zowel van de collega’s als vanuit de directie, er is oog voor elkaar. Dat is ook wat werken bij Duynie zo leuk maakt, je doet het samen. Nu zijn we bezig met de implementatie van een nieuw computersysteem in binnen- en buitenland zodat we een overall uniforme werkwijze kunnen gaan hanteren, erg leuk om te doen. Maar ook hier geldt weer: we doen het met elkaar en we spreken niet voor niets over “Het Duyniegevoel”.

Verder neem ik deel aan onze ondernemingsraad en ben ik vanuit deze rol als afvaardiging actief bij de Centrale Ondernemingsraad (van Cosun). Erg leerzaam om te doen waarbij je als “spreekbuis” namens de collega’s spreekt met de bestuurder over actuele thema’s op allerlei vlakken. Ook hier weer dat je samen probeert het beste te doen voor de medewerkers EN het bedrijf.

Daarnaast ben ik actief binnen Cosun Sportsevents met het jaarlijks organiseren van het internationale Cosun voetbaltoernooi. Een voetbaltoernooi waarbij vanuit alle verschillende Cosun Bedrijven collega’s uit binnen- en buitenland samen komen, meerdere voetbalwedstrijdjes spelen en aan het einde van de dag onder het genot van een hapje en drankje de dag informeel afsluiten. Uiteraard wel met het doel de felbegeerde wisselbeker te veroveren!

Al met al een diverse job met verschillende uitdagingen en verschillende contacten. Juist die afwisseling maakt mijn werk bij Duynie zo leuk en ik hoop nog lang bij Duynie te mogen blijven werken!

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.