30 januari 2019Gekort Perspulp volume wordt alsnog uitgeleverd

Als gevolg van de droogte in 2018 heeft een fors aantal veehouders in de afgelopen Perspulp campagne minder Perspulp ontvangen. Tijdens de komende campagne biedt Duynie deze klanten de mogelijkheid om dit gekorte volume alsnog af te nemen tegen de condities van 2018.

Door de droogte viel de verwachte opbrengst suikerbieten tegen. Wanneer er minder bieten verwerkt worden heeft dat als gevolg dat er minder Perspulp beschikbaar is. Tijdens de campagne zijn veehouders daardoor aanzienlijk gekort op het volume Perspulp.

In de perspulpcontracten wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om afhankelijk van de bietenoogst meer of minder uit te leveren. Toch heeft Duynie besloten om klanten in de komende campagne tegemoet te komen. Het gekorte volume kan alsnog uitgeleverd worden tegen de condities van 2018. Voorwaarde is wel dat het volume geleverd wordt op het ubn nummer waar het Perspulp contract 2018 voor afgesloten is.

Tijdens de voorkoop van campagne 2019 kunnen klanten een nieuw Perspulp contract afsluiten via www.mijnduynie.nl. Het volume tegoed zal dan automatisch verrekend worden tegen de condities van 2018. De betreffende klanten worden per brief geïnformeerd.

Perspulp is een product dat vrijkomt bij de verwerking van suikerbieten. Het is een zeer stabiel en smakelijk co-product met een hoge kwaliteit dat een goede aanvulling is op ruwvoer en goed rekent in elk rantsoen. Het lage fosforgehalte maakt dat Perspulp naast de nutritionele voordelen ook een positief effect heeft op de fosfaatbalans van melkveebedrijven. Perspulp is bovendien een non-GMO gecertificeerd co-product waardoor het ingerekend kan worden op melkveebedrijven die VLOG-melk produceren.  

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.Nieuwsbrief

Wilt u voortaan op de hoogte blijven van nieuws, prijsvergelijkingen en productaanbiedingen? Schrijf u dan in:

Aanmelden