24 juni 2019Exclusief bij Duynie: Bergapro en Sastapro

Vanaf 1 juli zijn exclusief verkrijgbaar bij Duynie: Bergapro, Sastapro, Novipro en V-Pro.

Exclusief verkrijgbaar bij Duynie zijn vanaf 1 juli de volgende tarwegistconcentraten:

 • Bergapro      (vloeibaar)
 • Sastapro       (vloeibaar)
 • Novipro         (blend)
 • V-Pro             (steekvast)


Voordelen Bergapro en Sastapro
Bergapro en Sastapro zijn een goede en goedkope bron van eiwitten.

Goedkope bron van eiwitten
De voederwaardeprijs ligt momenteel rond de 65% voor rundvee en 60% voor varkens. Bergapro en Sastapro zijn geschikt om raapzaadschroot en sojaschroot te vervangen, dit zijn producten met een veel hogere voederwaardeprijs. Hierdoor kan met Bergapro of Sastapro in het rantsoen flink op de voerkosten worden bespaard. Bij varkens is het mogelijk om bij een vervanging van 10% van de droge stof om 2 euro te besparen, per afgeleverd varken. Meer informatie over de prijs van Bergapro en Sastapro is te vinden op Duynie.nl/prijzen/.

Goede bron van eiwitten rundvee
Voor rundvee zijn Bergapro en Sastapro een goede bron van eiwitten. De producten hebben een hoog eiwitgehalte en zijn energierijk. Ze bevatten rond de 1200 VEM per kg droge stof. Net als alle andere Duynie producten, zijn Bergapro en Sastapro non-GMO gecertificeerd en hierdoor geschikt voor de productie van VLOG-melk.

Selectie aan het voerhek wordt tegengegaan door het toevoegen van Bergapro en Sastapro. Het zorgt ervoor dat droge grondstoffen aan het ruwvoer blijven plakken. Bergapro en Sastapro hebben een lagere pH-waarde waardoor broei aan het voerhek wordt tegengegaan.

Goede bron van eiwitten varkens
Ook voor varkens zijn Bergapro en Sastapro een goede bron van eiwitten. Het zijn eiwitrijke producten met een hoog gehalte aan essentiële aminozuren. Deze essentiële aminozuren zijn belangrijk voor een gezonde groei van varkens. De verhouding tussen aminozuren en eiwit komt goed overeen met de behoefte van een varken.


Tussen Bergapro en Sastapro bestaan nutritionele verschillen die te vinden zijn op Duynie.nl op de betreffende productpagina. Beide producten zijn het hele jaar leverbaar en hebben een constante samenstelling.

Het droge stof percentage van Bergapro en Sastapro ligt rond de 25 à 30%. Bergapro en Sastapro ontmengen niet snel tijdens opslag, hebben geringe conserveringsverliezen en zijn goed verpompbaar. Kortom, ideale producten voor ieder rantsoen!
 

Novipro
Novipro is een blend van verscheidene tarwegistconcentraten. Ze worden in een vaste verhouding gecombineerd tot een stabiel product. Een nieuw product met dezelfde positieve eigenschappen als Bergapro en Sastapro.


V-Pro
V-Pro is een steekvast product, het kan in een sleufsilo worden opgeslagen. Het is een blend van tarwegistconcentraat en droge bietenpulp. Bietenpulp is rijk aan energie omdat het pectines bevat. Pectines zijn koolhydraten die een bron van energie vormen voor uw dieren. Ze worden geleidelijk afgebroken in de pens.


Bestellen?
Bergapro, Sastapro, Novipro en V-Pro kunt u bestellen via:

 • MijnDuynie: Online bestellen op ieder gewenst moment met informatie over de prijs in uw regio, beschikbare vrachten en een voorgestelde order op basis van uw orderhistorie. Ga nu naar Mijn.Duynie.nl
   
 • Product Manager: Neem contact op met de Product Manager in uw regio voor advies.
   
 • Verkoop binnendienst: Tel. 0172-460606, email verkoopbinnendienst@duynie.nl


Graag begroeten wij u als klant voor deze producten!

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.Nieuwsbrief

Wilt u voortaan op de hoogte blijven van nieuws, prijsvergelijkingen en productaanbiedingen? Schrijf u dan in:

Aanmelden

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.