1 augustus 2017Co-producten van Duynie zijn GMO-vrij

Vanaf augustus start de proef van Friesland Campina in Nederland waarbij melkveehouders uit de omgeving Born (L) en Workom (F) leveren onder VLOG certificering.
Van melkveehouders die aan deze pilot meedoen kregen wij de vraag of co-producten als GMO-vrij veevoer aangekocht kunnen worden. Uit een zorgvuldige inventarisatie blijkt dat alle co-producten die Duynie in Nederland vermarkt GMO-vrij zijn!

Klanten kunnen hiervoor vanaf 1 augustus een GMO-vrij verklaring downloaden via de website www.mijnduynie.nl. Op deze verklaring worden alle co-producten vermeld zoals Bierbostel, Aardappelpersvezel, Corngold, AmyPro, ProtiWanze, Aardappelstoomschillen, Aardappelsnippers en Perspulp.

Grondstoffen voor voedingsmiddelen producenten in Nederland zoals aardappelen, suikerbieten en granen worden veelal uit de regio en omringende Europese landen aangevoerd. Deze grondstoffen zijn GMO-vrij, als resultaat van de input voor het consumentenproduct (suiker, bier of frites) zijn ook de co-producten die Duynie vermarkt GMO-vrij. "Anders dan bij bijvoorbeeld GMO-vrij geteelde soya zijn producten zoals Bierbostel standaard GMO-vrij leverbaar, dit zal niet leiden tot extra prijsverhogingen voor klanten", aldus Kai Kikkers, Directeur Duynie Nederland.

Duynie blijft zich inspannen om de huidige en toekomstige co-producten in haar assortiment GMO-vrij te kunnen leveren aan melkveehouders.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en u ontvangt met enige regelmaat onze nieuwsbrief.