donderdag 9 juli 2020400ste plaatsing Duynie silo op basis van het silo/vloeibaar voeren abonnement!

Gisteren is bij Maatschap Beukeboom uit Hazerswoude een Duynie silo geplaatst. Het betrof de 400ste plaatsing van een silo op basis van het Duynie silo abonnement. Uiteraard konden wij dit niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan. Om dit heugelijke feit te vieren kreeg veehouder Wouter Beukeboom een bloemetje en een heerlijke taart overhandigd.

Toen wij Wouter Beukeboom vroegen wat de reden was om een silo abonnement contract af te sluiten en tarwegistconcentraat te gaan voeren zei hij “ we zijn natuurlijk allemaal bezig met de kostprijs en dan zie je dat voer wel de grootste kostenpost vormt en daar komt ook het verhaal van Schouten bij en dan is één en één twee”.

Vanaf september tot januari gaat mogelijk de helaas rantsoenbeperkende eiwitregeling van kracht waardoor het niet meer mogelijk wordt om eiwitrijke mengvoeders of krachtvoeders zoals sojaschroot en raapschroot, die boven de norm vallen, te voeren. Natte bijproducten zijn uitgezonderd van deze regeling. Tarwegistconcentraat, bierbostel, mais eiwit zijn natte bijproducten met een hoog ruw eiwit gehalte en kunnen u daarom helpen deze periode te overbruggen.

Tarwegistconcentraten zijn volop voorradig en liggen momenteel gemiddeld op 65% van de voederwaardeprijs. U kunt uw voerkosten verlagen door droge eiwitrijke voeders in het rantsoen deels te vervangen voor tarwegistconcentraat. De voederwaardeprijs van de droge voeders ligt immers gemiddeld op 95%.

Nog geen silo voor vloeibaar voer? Met ons silo abonnement breidt u, zonder grote investering, uw opslagcapaciteit uit om bijvoorbeeld tarwegistconcentraat te kunnen voeren.  Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.