Maïsgluten

Maïsglutenvoer ontstaat tijdens het proces van gluten winning uit maïs. De producten bevatten een hoog energie (VEM/VEVI) en eiwit (DVE) gehalte per kilogram droge stof en is een zeer gewaardeerd vochtig veevoer voor melkvee, vleesvee en melkgeiten.
Maïsgluten is een zeer smakelijk en fris voer met een grove structuur en een kopergele kleur.

Maïsglutenvoer kan bij hoog productieve dieren tot 8 kg / dag in het rantsoen ingerekend worden.

Bij jonge rosé/vleesvee geeft het drogestof %, VEVI, DVE en hoog eiwit een goede groei, terwijl met de positieve OEB in ProfiCorn tijdens de eindfase een goed rantsoen mogelijk maakt zonder een negatieve OEB op het totale rantsoen.

Corngold - een goede krachtvoervervanger
 

Corngold bevat een hoog aandeel aan zetmeel en bestendig zetmeel. Bestendig zetmeel is naast onbestendig zetmeel en suiker een bron van glucogene energie. In grasrijke rantsoenen is Corngold een prima zetmeelaanvulling (vergelijkbaar met snijmaïs), terwijl in maïsrijke rantsoenen Corngold een goede krachtvoervervanger is.

Bij melkvee zorgt de combinatie van zetmeel, bestendig zetmeel en een hoog DVE-gehalte voor een hogere melkproductie en een nauwere vet/eiwit verhouding.
 

Proficorn - eiwit en zetmeel aanvulling


ProfiCorn ontstaat tijdens het proces van gluten winning uit maïs. Na het weken wordt de maïs verwerkt tot maïsgluten, maïskiemen, maïszetmeel en zemelen. ProfiCorn is een samenvoeging van de zemelen, een deel van de gluten en het zetmeel.
 

Opslag


Maïsglutenvoer dient opgeslagen te worden op een verharde ondergrond en luchtdicht afgedekt. Luchtdicht afdekken kan door het aanbrengen van een vloeibaar of steekvast aardappelproduct als bovenlaag (ca. 20cm) of door op het plastic een zandlaag of zandslurven aan te brengen. Het vastrijden van het product bevordert de conservering.

Tevens biedt Duynie de mogelijkheid om steekvaste producten op te slaan in een slurf. Voordelen van deze manier van opslag zijn:

 • Constante hoogwaardige kwaliteit
 • Goede conservering en verzuring van het voer
 • Kans op schimmelvorming tot minimum beperkt
 • Arbeidsbesparing
 • Geen bewaarverliezen
 • Geschikt bij alle voersnelheden
 • Weinig tot geen lekvocht
 • Geen sleufsilo nodig

Kijk op www.slurfauto.nl voor meer informatie of neem contact op met de verkoop binnendienst op 0172-460606.
 

Bestellen

  * verplichte velden

  Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

  Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.  Nieuwsbrief

  Wilt u voortaan op de hoogte blijven van nieuws, prijsvergelijkingen en productaanbiedingen? Schrijf u dan in:

  Aanmelden

  Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.