FAQ

Algemeen

Waarom Duynie?

Bij Duynie staat uw bedrijf centraal. Alles wat wij doen, staat in het teken van het verbeteren van het resultaat op uw bedrijf. We leveren goede producten en daar zijn we trots op. Maar we gaan verder. We denken met u mee over slimme oplossingen om uw bedrijf gezond te houden, het te laten groeien en te laten renderen. Duynie werkt vanuit drie basisprincipes:

Duynie = resultaatgericht

Onze medewerkers hebben specialistische kennis in huis die u kan helpen om nog slimmer en innovatiever te werken. We adviseren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van efficiënte dier- en veevoeding en het waarborgen van voedselveiligheid.

Duynie = transparant

Wij doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Duynie werkt servicegericht en denkt met u mee. Onze geoliede binnendienst zorgt ervoor dat de door u bestelde producten tijdig verschijnen. Om de kwaliteit en snelheid van de distributie te waarborgen, kiezen wij bewust voor transport via ons eigen wagenpark en streng geselecteerde vervoerders. Ook verschaffen wij u altijd actuele informatie over de samenstelling van producten, waar we in ons eigen laboratorium onderzoek naar doen.

Duynie = hoge kwaliteit

Als leverancier van veevoer staat Duynie aan de basis van de voedselketen. We zijn ons bewust van de grote verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt. Daarom voldoen al onze producten aan GMP+2006. Dit certificaat is een belangrijke waarborg voor de productie van veilig en gezond voedsel. Het stelt eisen aan monitoring, kwaliteitsbeheersing, tracking & tracing en crisismanagement.

Hoe bereik ik een optimaal voerrendement?

Hoogwaardige voeding tegen lage kosten. Die uitdaging gaan we graag samen met u aan.
Onze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van het voerrendement op uw bedrijf. Wij geven u resultaatgerichte adviezen en betrouwbare service die uw voerkosten kunnen verlagen en uw opbrengst juist verhogen.

Elke 2 weken publiceren wij een productvergelijker van de voederwaardeprijs. Op deze manier kunt u snel bepalen welke producten het meest interessant zijn op uw bedrijf.
Klik hier voor de productvergelijker Varkenshouderij.
Klik hier voor de productvergelijker Rundvee.

Onze Product Managers adviseren u graag bij de juiste keuze van co-producten!

Hoe log ik in op MijnDuynie?

Op het klantenportaal MijnDuynie kunt u op ieder gewenst moment:

 • Online voer bestellen;
 • Inzicht krijgen in de beschikbaarheid van de vrachten voor een groot deel van de producten. U kunt direct een vracht vastleggen in het Duynie systeem;
 • Inzicht krijgen in het droge stof percentage van uw laatste levering;
 • Inzicht krijgen in de actuele prijs zoals deze voor u geldt: de dagprijs, rekening houdend met uw regiotarief;
 • Inzicht krijgen in de datum van de eerstvolgende levering;
 • Documenten en certificaten eenvoudig downloaden;
  • Mineralen overzicht
  • Non-GMO certificaat
 • Op basis van uw orderhistorie wordt een voorstel voor een order gedaan;
 • Uw bestelling wordt schriftelijk vastgelegd in een bevestigingsmail. Deze email kunt u eenvoudig gebruiken richting afnemers.

Heeft u nog geen account voor MijnDuynie, neem dan contact op met de Verkoop binnendienst op 0172-460606 of stuur een mail naar verkoopbinnendienst@duynie.nl. Wij helpen u graag verder!

Hoe werkt de KringloopWijzer?

Vanaf 1 januari 2016 zijn alle melkveehouders verplicht de KringloopWijzer in te vullen in verband met de meststoffenwet. Met de KringloopWijzer wordt de mineralenefficiëntie op uw bedrijf in beeld gebracht.

De KringloopWijzer maakt zoveel mogelijk gebruik van gegevens die normaal gesproken in de dagelijkse bedrijfsvoering worden gebruikt. Het is daarom mogelijk om via datakoppelingen gegevens van de voerleveranciers automatisch in de Centrale Database KringloopWijzer te laden.

U bepaalt zelf of u gebruik wilt maken van een datakoppeling met een voerleverancier. U dient namelijk zelf toestemming te geven voor het maken van deze koppeling (het ophalen van de gegevens). Deze toestemming wordt gegeven middels machtigingen, die u zelf kunt beheren in het machtigingenscherm. Na het afgeven, wijzigen of intrekken van een machting wordt automatisch, per mail, een bevestiging verstuurd.
Klik hier om naar de website van de KringloopWijzer te gaan.

Hoe kan ik mijn co-producten het beste opslaan?

Onze Product Managers adviseren u niet alleen over de juiste co-producten maar ook over de diverse opslag methoden.

Wij helpen u graag bij het afdekken van uw kuil met bijvoorbeeld aardappelproducten. Naast arbeidsgemak vermindert hierdoor de kans op broei en neemt de smakelijkheid van de kuil toe. Bovendien is er veel minder selectie aan het voerhek door plak in het rantsoen.

Steekvaste en droge co-producten kunnen worden opgeslagen in een slurf. Deze methode stelt ook kleinere bedrijven in staat om co-producten te voeren; ondanks de lage voersnelheden blijft de voederwaarde behouden.

Klik hier voor uitgebreide opslagtips voor bijv. Perspulp en silo hygiëne.

Wie is mijn Product Manager?

Klik hier voor de regio indeling Varkenshouderij met contactgegevens.

Klik hier voor de regio indeling Rundveehouderij met contactgegevens.

Op welke evenementen komt u Duynie tegen?

In 2017 zijn wij aanwezig op diverse agrarische beurzen welke plaats vinden in de Evenementenhal in Venray, Hardenberg en Gorinchem.
Tevens zijn wij regelmatig te vinden op open dagen bij klanten.

Check regelmatig onze Agenda op de website voor een bijgewerkt overzicht.

Welke leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op de producten van Duynie?

Kan ik afdelingen binnen Duynie rechtstreeks benaderen?

Voor vragen, bestellingen etc. kunt u via mail rechtstreeks contact opnemen met de betreffende afdeling.

- voor bestellingen en vragen over een uitlevering: verkoopbinnendienst@duynie.nl
- heeft u een vraag over betalingen en openstaande facturen: debiteurenbeheer@duynie.nl
- wilt u een factuur sturen aan ons: invoice@duynie.nl
- vragen over kwaliteit stuurt u naar qnr@duyniegroup.com 
 

Hoe wordt de droge stof van een co-product bepaald?

Wij beschikken over een eigen modern gecertificeerd laboratorium waar we grondstoffen en diervoeders op kwaliteit controleren. In ons lab voeren we de belangrijkste analyses uit die van belang zijn voor de voederwaarde van een product. Denk hierbij aan droge stof, eiwit, vet, anorganische stof en zetmeel.

Ga hier naar de pagina waar de droge stof bepaling nader wordt uitgelegd.

Zijn alle co-producten van Duynie gecertificeerd?

Als onze co-producten zijn GMP+ gecertificeerd en wij zijn een volwaardig deelnemer aan SecureFeed.

SecureFeed is sinds begin 2015 het centrale aanspreekpunt voor alle ketenpartijen in de zuivel-, ei- en vleesketens en voor externe partijen. Het heeft de taken van TrustFeed en het CBV-programma van Hisfa overgenomen en borgt daarmee de diervoeder- en voedselveiligheid van voedermiddelen, mengvoeders en toevoegingsmiddelen die rechtstreeks aan veehouders worden geleverd.

 

Waar vind ik het non-GMO certificaat?

Het non-GMO certificaat kunt u downloaden via het klantenportaal Mijn.Duynie.nl.

Heeft u nog geen inloggegevens? Neem dan contact op met de Verkoop binnendienst op 0172-460606 of mail verkoopbinnendienst@duynie.nl. Zij helpen u graag verder!

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.Nieuwsbrief

Wilt u voortaan op de hoogte blijven van nieuws, prijsvergelijkingen en productaanbiedingen? Schrijf u dan in:

Aanmelden

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.