Aardappelstoomschillen

Geschikt voor  Insecten
Etikettering  voedermiddel, aardappelstoomschillen
Productvorm  vloeibaar
Houdbaarheid  6 maanden
Opslag  in zuurbestendige silo of bunker.

Voordelen

  • belangrijke bron van zetmeel

Productspecificaties

Droge stof
115 g
Ruw as
69 g
Ruw eiwit
140 g
Ruw vet
13 g
Ruwe celstof
60 g
NSP
232 g
Zetmeel
428 g
Suiker
28 g
Melkzuur
88 g
Azijnzuur
20 g
Alcohol
5 g
Calcium
1,6 g
Fosfor
2,5 g
Natrium
2,1 g
Kalium
28,4 g
Chloor
6,5 g

Laatste wijziging 07-10-2020

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Tijdens de verwerking van aardappelen tot frites, puree en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de kweek van insectennee. Eén daarvan is aardappelstoomschillen. De aardappelen worden bij binnenkomst gewassen en vervolgens met stoom behandeld. Door het stomen laat de schil los. De schil en een deel van de zetmeellaag direct onder de schil, worden vervolgens door middel van borstels verwijderd of door middel van een schiltrommel. De stoombehandeling zorgt er voor dat het zetmeel wordt ontsloten. Aan het einde van het proces worden de schillen zeer fijn vermalen (vermoest).

Eigenschappen

Aardappelstoomschillen bevatten zetmeel en zorgen voor energie in het rantsoen.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Aardappelstoomschillen ondergaan een natuurlijke fermentatie waardoor de pH daalt tot beneden de 4,0. De hierbij gevormde organische zuren zijn positief voor de stabiliteit van het opgeslagen product waardoor het minimaal 6 maanden houdbaar is. Het product dient te worden opgeslagen in een vloeistofdichte, zuurbestendige silo of opslagbunker. Een roerwerk is niet nodig. Het met regelmaat reinigen van opslagen, mengers en dergelijke is essentieel voor het hygiënische verstrekken van voer en om gisting in opslagen, mengers en leidingen te voorkomen. Door de zetmeelontsluiting tijdens het schillen van de aardappelen wordt de viscositeit van het product hoger, dit beïnvloedt de verpompbaarheid. Zonodig kan de viscositeit van het product worden verlaagd door toevoeging van enzymen waardoor de verpompbaarheid verbetert.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.