Vloeibaar (21)
Aardappelstoomschillen met enzymen: varkens
Tijdens de verwerking van aardappelen tot frites, puree en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de veevoeding. Eén daarvan is aardappelstoomschillen. De aardappelen worden bij binnenkomst gewassen en vervolgens met stoom behandeld. Door het stomen laat de schil los. De schil en een deel van de zetmeellaag direct onder de schil, worden vervolgens door middel van borstels verwijderd of door middel van een schiltrommel. De stoombehandeling zorgt er voor dat het zetmeel wordt ontsloten. Aan het einde van het proces worden de schillen zeer fijn vermalen (vermoest).
Aardappelstoomschillen: varkens
Tijdens de verwerking van aardappelen tot frites, puree en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de veevoeding. Eén daarvan is aardappelstoomschillen. De aardappelen worden bij binnenkomst gewassen en vervolgens met stoom behandeld. Door het stomen laat de schil los. De schil en een deel van de zetmeellaag direct onder de schil, worden vervolgens door middel van borstels of een schiltrommel verwijderd. De stoombehandeling zorgt er voor dat het zetmeel wordt ontsloten. Aan het einde van het proces worden de schillen zeer fijn vermalen (vermoest).
Aardappelzetmeel DA meel (AV): varkens
Tijdens de verwerking van aardappelen tot frites, puree en andere aardappelproducten ontstaan waardevolle nevenstromen. Eén daarvan is aardappelzetmeel DA. Aardappelzetmeel DA is een vloeibaar product en wordt geproduceerd uit het water wat gebruikt wordt bij het transporteren van aardappelproducten door de fabriek. Het in het water aanwezige zetmeel wordt er met decanters uit gecentrifugeerd. Het gedecanteerde aardappelvoerzetmeel wordt gestoomd, waardoor het product goed ontsloten is, waarna het vrijkomt als Aardappelzetmeel DA.
Biergist DB: varkens
Bij de bereiding van bier worden meerdere producten geproduceerd die geschikt zijn voor gebruik als diervoeder, één ervan is voerbiergist. Door middel van het kiemen van de brouwgerst ontstaat er mout, waarbij een belangrijk deel van het zetmeel omgezet wordt in moutsuikers. Uit het moutmengsel worden de oplosbare componenten uitgewassen. Het suikerrijke water, wort genaamd, wordt geënt met gisten die de aanwezige koolhydraten omzetten in alcohol. Tijdens en na het vergistingsproces worden de gistcellen afgescheiden van het "jongbier". Een deel hiervan wordt vermarkt als vochtijk diervoeder en wordt biergist genoemd. Het eiwitgehalte is afhankelijk van het brouwproces.
Biergist HZ ↑ds% (varkens)
Bij de bereiding van bier worden meerdere producten geproduceerd die geschikt zijn voor gebruik als diervoeder, één ervan is voerbiergist. Door middel van het kiemen van de brouwgerst ontstaat er mout, waarbij een belangrijk deel van het zetmeel omgezet wordt in moutsuikers. Uit het moutmengsel worden de oplosbare componenten uitgewassen. Het suikerrijke water, wort genaamd, wordt geënt met gisten die de aanwezige koolhydraten omzetten in alcohol. Tijdens en na het vergistingsproces worden de gistcellen afgescheiden van het "jongbier". Een deel hiervan wordt vermarkt als vochtijk diervoeder en wordt biergist genoemd. Het eiwitgehalte is afhankelijk van het brouwproces.
Helpdesk
Biergist HZ_varkens
Bij de bereiding van bier worden meerdere producten geproduceerd die geschikt zijn voor gebruik als diervoeder, één ervan is voerbiergist. Door middel van het kiemen van de brouwgerst ontstaat er mout, waarbij een belangrijk deel van het zetmeel omgezet wordt in moutsuikers. Uit het moutmengsel worden de oplosbare componenten uitgewassen. Het suikerrijke water, wort genaamd, wordt geënt met gisten die de aanwezige koolhydraten omzetten in alcohol. Tijdens en na het vergistingsproces worden de gistcellen afgescheiden van het "jongbier". Een deel hiervan wordt vermarkt als vochtijk diervoeder en wordt biergist genoemd. Het eiwitgehalte is afhankelijk van het brouwproces.
DB Blend: varkens
DB Blend is een mengsel van enkelvoudige diervoeders. Het product is een blend van producten uit de tarwe-, ethanol- en aardappelverwerkende industrie.
Havereiwit varkens
Havereiwit komt vrij tijdens de verwerking van haverproducten. Tijdens het productieproces worden de meeste oplosbare delen gebruikt voor de humane sector. De stromen die niet benut worden zijn uitermate geschikt om te gebruiken als diervoeder.
Kaaswei (C): varkens
In de zuivelindustrie ontstaan verschillende nevenstromen die gebruikt kunnen worden als veevoedermiddel, één daarvan is Kaaswei. Bij het maken van kaas worden, door toevoeging van stremsel, vaste stoffen in de melk (eiwitten, vet en mineralen) gescheiden van het vocht (kaaswei). Stremsel bevat een eiwitsplitsend enzym, Chymosine, dat zorgt voor samenklonteren (coaguleren) van bepaalde melkeiwitten en maakt scheiding van wrongel en wei mogelijk. De wei bevat nog veel stoffen uit de melk, waaronder vitamines, wei-eiwit, melksuiker en mineralen.
Kroketpuree: varkens
Tijdens de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de veevoeding. Eén daarvan is Kroketpuree. Dit zijn aardappelkroketten die zijn afgekeurd voor de humane sector, als gevolg van afwijkende kleur, lengte, vorm, enz. Daarnaast ontstaat tijdens de start en afdraai van de productlijnen kroketpuree voor de veevoeding.
TGC Amypro: varkens
Amypro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Amypro.
TGC Barpro: varkens
Barpro wordt geproduceerd tijdens de winning van alcohol uit hele granen. Het aanwezige zetmeel wordt omgezet in alcohol met behulp van enzymen en micro-organismen. Na afscheiding van de alcohol ontstaat Barpro: een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product.
TGC Bergapro varkens
Bergapro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suiker ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product: tarwegistconcentraat Bergapro.
TGC ProtiWanze®: varkens
Protiwanze® is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe en een klein deel bietensuikerstroop. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. De gluten, tarwegries en -eiwitten worden hieruit verwijderd. Het zetmeel wordt met behulp van enzymen afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Protiwanze®.
TGC Sastapro: varkens
Sastapro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Sastapro.
TZM DuyStarch: varkens
Tarwezetmeel DuyStarch is een vloeibaar tarwezetmeel dat wordt geproduceerd in Bergen op zoom. Het ontstaat bij de winning van zetmeel en glucose uit tarwe, waarvan de gries en gluten zijn verwijderd. Het product bevat resten van tarwezetmeel, oplosbaar tarwezetmeel, vezels, suikers en een klein deel tarwe-eiwit. Het product wordt geconserveerd en ingedikt tot circa 22 % droge stof. Tarwezetmeel DuyStarch heeft een hoge energiewaarde.
TZM Hamino Spezial: varkens
Tarwezetmeel Hamino Spezial wordt geproduceerd tijdens de winning van tarwezetmeel en tarwegluten uit tarwebloem. Tijdens het productproces wordt de tarwe gemalen, waarbij naast bloem ook tarwegries vrijkomt. De bloem wordt met water vermengd en gescheiden in tarwezetmeel en gluten. Tijdens dit proces ontstaan zetmeel- en eiwitrijke nevenstromen die samen tarwezetmeel Hamino Spezial vormen.
TZM Hamino Starke: varkens
Tarwezetmeel Hamino Starke wordt geproduceerd tijdens de winning van tarwezetmeel en tarwegluten uit tarwebloem. Tijdens het productieproces wordt de tarwe gemalen, waarbij naast bloem ook tarwegries vrijkomt. De bloem wordt met water vermengd en gescheiden in tarwezetmeel en gluten. Tijdens dit proces ontstaat een zetmeelrijke nevenstroom die Hamino Starke wordt genoemd.
TZM KRETAR: varkens
Tarwezetmeel KRETAR is een vloeibaar tarwezetmeel dat wordt geproduceerd Cargill in Krefeld Duitsland. De huidige samenstelling is voorlopig en is aan verandering onderhevig. Het product ontstaat bij de winning van zetmeel en gluten uit tarwe,. Het product bevat resten van tarwezetmeel, oplosbaar tarwezetmeel, vezels, suikers en een aandeel tarwe-eiwit. Het product wordt gestabiliseerd met organische zuren.
Tarwezetmeel KRETAR heeft momenteel nog een hoog tarwe eiwit niveau. Het proces zal de komende periode worden geoptimaliseerd waardoor de nutritionele inhoud zal veranderen. U dient hierbij rekening te houden in de rantsoenoptimalisatie.
TZM Tarpro: varkens
Bij de winning van zetmeel uit tarwe ontstaan enkele waardevolle vloeibare producten voor de veehouderij. Tarpro, tarwezetmeel, is één van deze producten. De hele tarwekorrel wordt gereinigd, geconditioneerd, gemalen en gezeefd waarna tarwebloem, tarwekiemen en tarwezemelen vrijkomen. De tarwebloem wordt met behulp van water en fysische processen gescheiden in tarwezetmeel en tarwe-eiwit (gluten). Uit de verschillende processen komen nevenstromen vrij waaronder een zetmeelrijke en een eiwitrijke stroom die het product Tarpro vormen. Tarpro wordt ingedikt en aangezuurd.
Voerbiergist: varkens
Bij de bereiding van bier worden meerdere producten geproduceerd die geschikt zijn voor gebruik als diervoeder, één ervan is voerbiergist. Door middel van het kiemen van de brouwgerst ontstaat er mout, waarbij een belangrijk deel van het zetmeel omgezet wordt in moutsuikers. Uit het moutmengsel worden de oplosbare componenten uitgewassen. Het suikerrijke water, wort genaamd, wordt geënt met gisten die de aanwezige koolhydraten omzetten in alcohol. Tijdens en na het vergistingsproces worden de gistcellen afgescheiden van het "jongbier". Een deel hiervan wordt vermarkt als vochtrijk diervoeder en wordt voerbiergist genoemd. Het eiwitgehalte is afhankelijk van het brouwproces.
Steekvast (5)
Aardappelproduct Categorie 3: varkens
Tijdens de verwerking van aardappelen tot frites, puree en andere aardappelspecialiteites ontstaan waardevolle nevenstromen, geschikt als veevoer. Eén daarvan is aardappelpuree. Dit product bestaat uit van aardappelpuree voorgevormde producten die reeds zijn voorgebakken.
Aardappelproduct VGB (NL gem): varkens
Tijdens de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de veevoeding. Eén daarvan is aardappelproduct VGB (voorgebakken friet). Dit zijn frites die zijn afgekeurd als consumptie frites, een gevolg van afwijkende kleur, lengte, vorm, enz. Daarnaast ontstaan tijdens de start en afdraai van de productlijnen, frites voor de veevoeding.
Bierbostel fijn: varkens
Bierbostel is een nevenproduct van bierbrouwerijen. Het bestaat hoofdzakelijk uit de buitenkant van de brouwgerst en eiwitdelen van de brouwgerst, waar de brouwer de koolhydraten uit heeft gehaald.
Cigarant®: varkens
Cigarant® is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door cichoreiwortels. De verkoop kent een seizoenspatroon.
Cigarant® wordt geproduceerd tijdens de verwerking van cichoreiwortels tot inuline en fructose. De cichoreiwortels worden in dunne reepjes gesneden, waarna de inuline wordt uitgewassen. Inuline kan worden gebruikt als prebioticum, voedingsvezel en vetvervanger. Het snijdsel waar de inuline uitgewassen is wordt geperst en afgezet als Cigarant®.
Perspulp: varkens
Perspulp wordt geproduceerd tijdens de verwerking van suikerbieten tot suiker. De suikerbieten worden in dunne reepjes gesneden, deze reepjes worden via wasmolens naar broeitroggen getransporteerd. De broeitroggen zijn gevuld met warm water, het warme water zorgt ervoor dat de suiker uit de buitenreepjes gehaald wordt. Het snijdsel waar de suiker uitgehaald is wordt geperst en afgezet als perspulp.
Droog (1)
Maïsvoermeel vetrijk: varkens
Maïsvoermeel komt vrij bij de productie van maïsgriesmeel en maïsbloem voor brouwerijen en de levensmiddelen industrie. Het product bestaat uit zemelen, kiemen en een deel van de meelhoudende kern.
Waarom Bijproducten
- Ze dragen bij aan een hoger rendement.
- Ze bieden betere duurzame resultaten.
- Ze zijn zeer smakelijk.
Neem contact op met uw Productmanager voor meer informatie.