VLOG-melk

Certificering voor VLOG-melk

Duynie Feed producten zijn non-GMO gecertificeerd volgens de GMP+ FRA MI105 GMO controlled standaard. Deze producten zijn dan ook geschikt voor de productie van VLOG-melk.

Melk geproduceerd zonder gebruik van genetisch gemodificeerd voer wordt ‘non-GMO’ genoemd. Om aan te tonen dat melk op deze manier is geproduceerd is certificering van belang. Het Verband Lebensmittel ohne Gentechnik (VLOG) is een bekende instantie op dit terrein. GMP+ International, een Nederlandse organisatie op het gebied van certificeringen, heeft om deze reden een certificering ontwikkeld in samenwerking met VLOG. De naam van deze certificering is GMP+ FRA MI105 GMO controlled.

In groot aantal landen zoals Duitsland, Frankrijk en Oost-Europa stijgt de vraag naar VLOG-melk, veel consumenten willen er echt een meerprijs voor betalen. FrieslandCampina, Delta-Milk, Cono, Royal A-ware, DOC Kaas en Bel Leerdammer: allemaal zien ze de voordelen en de groeipotentie van VLOG-melk. VLOG-melk levert melkveehouders hierdoor een hogere melkprijs op. 

Wij zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat al ons rundvee voer voor de productie van VLOG-melk kan worden gebruikt.

Download de certificering hier