Vit TMR Compleet

Geschikt voor  Melkvee
Etikettering  voedermiddel, mineralen
Productvorm  droog
Houdbaarheid  3 maanden
Opslag  koel en droog bewaren
Levering  in zak van 25 kg of big bag van 1000 kg

Voordelen

  • Speciaal afgestemd op TMR rantsoenen 
  • Bevat onder andere zink en kobalt
  • Bevat een hoog gehalte aan krijt zodat dit niet apart gevoerd hoeft te worden

Productspecificaties

Droge stof
880 g

Laatste wijziging 09-08-2021

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Een optimale voorziening aan mineralen, spoorelementen en vitaminen is essentieel voor een gezonde en goed producerende veestapel. Om goed in te springen op specifieke behoeften op uw bedrijf heeft Duynie een mineralenlijn onder de naam Vit. Dit assortiment bestaat uit 8 producten, 6 voor melkvee en 2 voor rosékalveren en vleesvee. Indien ons standaard assortiment niet voorziet in de juiste behoefte kan Duynie een klanteigen mengsel laten maken dat volledig op uw bedrijf is afgestemd. 
 

Eigenschappen

Vit TMR Compleet is een product speciaal geschikt voor TMR rantsoenen. Vit TMR Compleet bevat een hoog gehalte aan krijt zodat deze niet apart gevoerd hoeft te worden. TMR compleet bevat onder andere zink en kobalt. Deze worden hieronder nader toegelicht. 

Zink
Zink is betrokken bij de werking van veel enzymen. Hierdoor is zink betrokken bij het functioneren van verschillende weefsels, waaronder het voortplantingsorgaan, huid, haar, hoeven en het afweersysteem. Zink is nodig voor de vorming van keratine in het slotgat van de speen en kan daarom uierontsteking helpen voorkomen. Zinktekort kan zich uiten in pleksgewijze haaruitval, een verdikte huid (kop en poten) en slechte vruchtbaarheid. Aangezien de enzymen waar zink in zit ook betrokken zijn bij celdeling en eetlust kan zinktekort zich ook uiten in een lagere groei en droge stof opname.

Kobalt
Om te groeien en te vermenigvuldigen hebben bacteriën in de pens kobalt nodig. Deze bacteriën maken onder andere vitamine B12. Kobalttekort uit zich daarom in een verminderde pensfermentatie en een tekort aan vitamine B12. Vitamine B12 speelt onder andere een belangrijke rol bij het omzetten van propionzuur naar glucose. Dit proces is essentieel en zeer belangrijk voor het dier. Daarnaast speelt vitamine B12 een rol bij bloedvorming en bij het goed functioneren van het zenuwstelsel.

Stuur een mail naar info@duynie.nl om de productspecificatie op te vragen.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.