Robiscopellets losgestort

Geschikt voor  Melkvee, Rosé / Vleesvee, Geiten / Schapen
Etikettering  aanvullend mengvoeder
Productvorm  droog
Houdbaarheid  12 maanden
Opslag  losgestort in overdekte sleufsilo

Voordelen

  • Smakelijk, dieren eten het graag en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen binnen. Hierdoor draagt het bij aan:
    • hogere melkproductie
    • hoger melkeiwit
    • betere groei rood vlees stieren
  • Suikerrijk
  • Hele jaar beschikbaar
  • Lange houdbaarheid

Productspecificaties

Droge stof
900 g
Ruw eiwit
83 g
Ruw vet
106 g
Ruwe celstof
18 g
Ruw as
20 g
Zetmeel (tot)
556 g
Zetmeel ew.
556 g
Suiker
210 g
Calcium (Ca)
0,8 g
Fosfor (P)
2,7 g
Natrium (Na)
2,4 g
Kalium (K)
5,0 g
Chloride (Cl)
3,7 g
D.v. Methionine H
2,0 g
D.v. Lysine H
5,4 g
VEM
1367
VEVI
1538
DVE 2007
79 g
OEB 2007
-57 g
FOSp
729 g
Structuurwaarde
0,1

Laatste wijziging 07-10-2020

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Tijdens de brood- en banketproductie in industriële bakkerijen ontstaan nevenstromen die geschikt zijn als hoogwaardig diervoeder. Eén van deze producten is Robiscopellets, de koekmix van Duynie. Dit product bestaat voor het grootste deel uit koekproducten, aangevuld met aardappelzetmeel en tarweproducten. Deze retourstromen ontstaan tijdens de productie van bijvoorbeeld koekjes voor de humane voedingssector. Aansluitend op dit proces worden de retourstromen van de bakkerijen via een uniek en kwalitatief hoogstaand opslagsysteem verzameld. Hierna wordt het product gedroogd en gemalen door een gespecialiseerd GMP+-erkend verwerkingsbedrijf. Het eindproduct wordt door Duynie vermarkt onder de naam Robiscopellets. De rundveehouderij verwerkt in toenemende mate droge grondstoffen, zoals tarwe, gerst en soja. Het product Robiscopellets heeft dezelfde verwerkingseigenschappen. De grondstof, de koekproducten, waren ooit bestemd voor humane consumptie, de kwaliteitseisen liggen hierdoor op een hoog niveau. Dankzij deze hoge kwaliteit in combinatie met het unieke verwerkingssysteem krijgt het product de merknaam Robiscopellets mee, om de kwaliteit ervan te onderstrepen.

Eigenschappen

Het prestatieniveau van de gemiddelde melkkoe is in de loop der jaren opgeschroefd. In de traditionele rundveerantsoenen, bestaande uit maïs, gras en standaard brok, zitten weinig snel verteerbare koolhydraten. Koeien hebben hier wel behoefte aan. Robiscopellets is een suikerrijk smakelijk product. Het past uitstekend in rantsoenen waar behoefte is aan een snelle energiebron. In rantsoenen met graskuilen met een laag suikergehalte, of maïskuilen met een matige verteerbaarheid is Robiscopellets een welkome aanvulling. Omdat Robiscopellets de smaak van het rantsoen positief beïnvloed, wordt de totale droge stofopname ook verbeterd, wat bijdraagt aan een hogere melkproductie en eiwit. Voor hoogproductief melkvee in het begin van de lactatie, zijn Robiscopellets uitermate geschikt om de negatieve energiebalans te beperken.

Bij vleesvee worden robiscopellets ingezet voor de goede smaak bij de opstart van kalveren. Daarna worden ze bij rose en bij vleesvee gebruikt in het laatste deel van het slachtrijp maken. Het hoge energie gehalte per kilogram drogestof helpt om de energei dichtheid van het totale rantsoen te verhogen.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Robiscopellets is gedroogd waardoor het niet speciaal geconserveerd hoeft te worden en 12 maanden houdbaar is. Robiscopellets wordt los gestort geleverd. Robiscopellets is het hele jaar beschikbaar. In tegenstelling tot vochtrijke diervoeders, waarbij de beschikbaarheid afhangt van de productie van de fabriek, kan Duynie zijn voorraad Robiscopellets afstemmen op de vraag.

Melkveebedrijven met een melkrobot tonen steeds meer interesse in goede lokbrok. Robiscopellets is hier een voorbeeld van. Een smakelijke snelle energiebron die zich bijzonder goed laat verwerken in de voerautomaten.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.