ProtiWanze®

Geschikt voor  Melkvee, Rosé / Vleesvee, Geiten / Schapen
Etikettering  voedermiddel, tarwegistconcentraat
Productvorm  vloeibaar
Houdbaarheid  3 maanden
Opslag  zuurbestendige silo met roerwerk
Homogeniteit  Voor elke voerbeurt roeren

Voordelen

 • Lagere voerkosten met ProtiWanze® door het deels vervangen van duurdere grondstoffen zoals sojaschroot, raapzaadschroot en eiwitrijk krachtvoer
 • Hoogwaardig eiwitrijk, vloeibaar co-product
 • Stabiele eiwitbron, die zowel bestendig als onbestendig eiwit levert
 • Smakelijk
 • Levert een bijdrage aan melkeiwit en -productie
 • Voorkomt selectie van het voer
 • Bevat een hoog gehalte aan glycerines die extra energie geven
 • Goed verpompbaar
 • Constante samenstelling
 • Rijk aan aminozuren met een aantrekkelijk aminozurenpatroon, wat goed verteerbaar is omdat het eiwit deels uit gist- en deels uit tarwe eiwit bestaat

Productspecificaties

Droge stof
263 g
Ruw eiwit
294 g
Ruw vet
59 g
Ruwe celstof
35 g
Ruw as
49 g
Zetmeel (tot)
35 g
Bestendig Zetmeel
2 g
Suiker
92 g
Melkzuur
57 g
Glycerol
158 g
Calcium (Ca)
1,8 g
Fosfor (P)
7,1 g
Magnesium (Mg)
2,1 g
Natrium (Na)
1,5 g
Kalium (K)
15,7 g
Chloride (Cl)
5,0 g
Sulfaat (SO4)
3,0 g
D.v. Methionine H
2,6 g
D.v. Lysine H
7,6 g
VEM
1219
VEVI
1323
DVE 1991
170 g
DVE 2007
153 g
OEB 1991
73 g
OEB 2007
93 g
OEB2 2007
55 g
FOSp
672 g
FOSp2/FOSp
0,64 g
Structuurwaarde
0,1

Laatste wijziging 04-01-2022

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

ProtiWanze® is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe en een klein deel bietensuikerstroop. Bij de winning van zetmeel uit de tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Het zetmeel wordt met behulp van enzymen afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat ProtiWanze®.

Eigenschappen

De voerkosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd, door in rantsoenen zo veel mogelijk sojaschroot, raapzaadschroot of eiwitrijk krachtvoer te vervangen door ProtiWanze®.

ProtiWanze® is rijk aan eiwitten en aminozuren. Het is een stabiele eiwitbron met een aantrekkelijk aminozurenpatroon, wat goed verteerbaar is omdat het eiwit deels uit gist- en deels uit tarwe eiwit bestaat. ProtiWanze® bevat een hoog gehalte aan glycerines die extra energie geven. Het hoge gehalte aan eiwitten en energie in ProtiWanze® levert een positieve bijdrage aan de melkproductie en de vorming van melkeiwit.

Vooral voor bedrijven met een groot aandeel eiwitarm ruwvoer (snijmaïs) in het basisrantsoen vormt ProtiWanze®  een waardevolle aanvulling om een eiwittekort op pensniveau (OEB<0) tegen te gaan.

ProtiWanze® is een smakelijk product. Dieren eten het graag en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen binnen. Een aantal voordelen hiervan zijn:

 • het draagt bij aan een betere groei rood vlees stieren
 • het draagt bij aan een hoger melkeiwit
 • het draagt bij aan een hogere melkproductie
 • het is een smaakmaker voor uw ruwvoer

ProtiWanze® heeft een constante samenstelling door een continu verwerkingsproces. Tarwegistconcentraat ProtiWanze® is goed verpompbaar.

Opslag instructies, gebruik en houdbaarheid

ProtiWanze® dient te worden opgeslagen in een verticale zuurbestendige silo van 50m3 met roerwerk. Zonder roerwerk dient u rekening te houden met droge stof verschillen in het product. Zorg voor een passende aansluitkoppeling tussen opslagplaats en tankwagen en een juiste silo-aanduiding, zodat verkeerd lossen wordt voorkomen. Om droge stof verlies tijdens de opslag te vermijden dient de silo voorafgaande aan elke levering gereinigd worden. Het regelmatig reinigen van de silo en de leidingen is essentieel om gisting te voorkomen en ProtiWanze® hygiënisch te voeren.

Geadviseerd wordt om vóór elke voerbeurt te roeren om een homogeen product te verkrijgen.

ProtiWanze® is met een geringe hoeveelheid organisch zuur geconserveerd. Wanneer bovenstaande instructies worden gevolgd, bedraagt de houdbaarheid van ProtiWanze® 3 maanden.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.