Corngold® in slurf

Geschikt voor  Melkvee, Rosé / Vleesvee, Geiten / Schapen
Etikettering  voedermiddel, vers maïsglutenvoer
Productvorm  steekvast
Houdbaarheid  6 maanden
Opslag  aanlevering in slurf

Voordelen

  • hoog aandeel zetmeel en bestendig zetmeel
  • melkvee: levert een bijdrage aan een hogere melkproductie en een nauwere vet/eiwit verhouding 
     
  • vleesvee: levert een bijdrage aan een hogere groei per dag en een betere bevleesdheid
  • handige opslag in een slurf
  • Aantrekkelijke korting met doorvoercontract

Productspecificaties

Droge stof
420 g
Ruw eiwit
145 g
Ruw vet
38 g
Ruwe celstof
95 g
Ruw as
33 g
Zetmeel (tot)
355 g
Bestendig Zetmeel
91 g
Suiker
20 g
Melkzuur
33 g
Calcium (Ca)
0,2 g
Fosfor (P)
4,9 g
Magnesium (Mg)
2,2 g
Natrium (Na)
2,1 g
Kalium (K)
10,2 g
Chloride (Cl)
1,4 g
D.v. Methionine H
2,4 g
D.v. Lysine H
5,8 g
VEM
1103
VEVI
1190
DVE (*)
107 g1
OEB (*)
-22 g2
FOS
606 g
Structuurwaarde
0,6

Laatste wijziging 07-10-2020

*1 DVE is gebaseerd op berekende waarde hoofddealer
*2 OEB is gebaseerd op berekende waarde hoofddealer

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Corngold® is vers maïsglutenvoer dat ontstaat tijdens de natte zetmeelwinning uit korrelmaïs. Het maïsglutenvoer bestaat uit een mengsel van maïszemelen, maïskiemen, zetmeel en eiwit. Nadat de korrelmaïs is gezeefd, geschoond en gebroken, wordt de maïs geweekt in warm water. De geweekte maïs wordt ontdaan van vezels en wordt nogmaals fijn gemalen. Vervolgens worden de gluten (eiwit) door middel van centrifugatie gescheiden van het zetmeel en vervolgens gedroogd. De vezels worden gemengd en als vochtig maïsgluten vermarkt onder de naam Corngold®. 

Eigenschappen

Corngold® bevat een hoog aandeel aan zetmeel en bestendig zetmeel. Bestendig zetmeel is naast onbestendig zetmeel en suiker een bron van glucogene energie. Bestendig zetmeel wordt in de darm omgezet naar glucose, waarna het in de uier weer omgezet wordt naar lactose. Als er genoeg glucogene energie gevoerd wordt kan het voereiwit volledig gebruikt worden voor de vorming van melkeiwit en hoeft het niet gebruikt te worden voor de vorming van lactose. Verder heeft Corngold® een hoog DVE-gehalte. De combinatie van zetmeel, bestendig zetmeel en een hoog DVE-gehalte zorgt voor een hogere melkproductie en een nauwere vet/eiwit verhouding. Bij vleesvee zorgt het hoge gehalte aan zetmeel en bestendig zetmeel voor een hogere groei per dag en een betere bevleesdheid.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Corngold® moet op een verharde ondergrond opgeslagen worden en luchtdicht worden gehouden. Controleer de slurf regelmatig op luchtdichte afsluiting. Na 4 weken opslag is de slurf geconserveerd. De minimale voersnelheid bedraagt 1 meter per week. Mits rekening wordt gehouden met bovenstaande adviezen, bedraagt de houdbaarheid van Corngold® 6 maanden. Meer informatie over de correcte wijze van opslaan van Corngold® in slurf is hier te vinden.

Voor Corngold® kunt u een doorvoercontract afsluiten en op deze manier profiteren van een aantrekkelijke korting. Hoe hoger het aantal vrachten dat u afneemt hoe hoger de korting. Corngold® rekent hierdoor nog beter. Neem voor het afsluiten van een doorvoercontract contact op met de productmanager in uw regio.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.