KringloopWijzer

Nederlandse melkveehouders gebruiken de KringloopWijzer. Aanpassingen in het rantsoen, bijvoorbeeld door het voeren van bijproducten, kunnen de mineralenefficiëntie en prestaties op het dashboard Milieu en Klimaat beïnvloeden. Uw Productmanager denkt graag met u mee hoe u door het voeren van bijproducten bijvoorbeeld de carbon footprint van uw bedrijf kunt verlagen.

De KringloopWijzer is een tool waarmee melkveehouders inzicht krijgen in de mineralenefficiëntie op het melkveebedrijf. Melkveehouders zien via het dashboard Milieu en Klimaat de bedrijfsprestaties voor de belangrijkste milieu- en klimaatindicatoren: stikstof, ammoniak (per gve en per hectare), broeikasgassen, percentage blijvend grasland en percentage eiwit van eigen land. 

Data koppeling

Het is mogelijk om via een ‘datakoppeling’ het mineralenoverzicht van de producten die door Duynie Feed zijn geleverd (bijvoorbeeld droge stof, fosfaat, RE, N en VEM van iedere levering) automatisch in de Centrale Database KringloopWijzer te laden. Wilt u dat uw gegevens automatisch in de database worden ingeladen, klik dan hier voor een handleiding. Goed om te weten: U bepaalt zelf of u ons machtigt om gegevens in te laden. Na het afgeven, wijzigen of intrekken van een machtiging ontvangt u per e-mail een bevestiging. Meer informatie over de KringloopWijzer vindt u op deze website.

Mineralen overzicht

Wilt u een mineralenoverzicht downloaden van de producten die u bij ons heeft afgenomen, log dan in op het online klantenportaal MijnDuynie.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.