Corngold®

Geschikt voor  Insecten
Etikettering  voedermiddel, vers maïsglutenvoer
Productvorm  steekvast
Houdbaarheid  6 maanden
Opslag  losgestort in sleufsilo of kuilplaat

Voordelen

  • hoog aandeel zetmeel 

Productspecificaties

Droge stof
420 g
Ruw as
33 g
Ruw eiwit
145 g
Ruw vet
38 g
Ruwe celstof
95 g
Zetmeel
355 g
Suiker
20 g
Melkzuur
33 g
Azijnzuur
2 g
Calcium
0,2 g
Fosfor
4,9 g
Natrium
2,1 g
Kalium
9,8 g
Chloor
1,4 g

Laatste wijziging 07-10-2020

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Corngold® is vers maïsglutenvoer dat ontstaat tijdens de natte zetmeelwinning uit korrelmaïs. Het maïsglutenvoer bestaat uit een mengsel van maïszemelen, maïskiemen, zetmeel en eiwit. Nadat de korrelmaïs is gezeefd, geschoond en gebroken, wordt de maïs geweekt in warm water. De geweekte maïs wordt ontdaan van vezels en wordt nogmaals fijn gemalen. Vervolgens worden de gluten (eiwit) door middel van centrifugatie gescheiden van het zetmeel en vervolgens gedroogd. De vezels worden gemengd en als vochtig maïsgluten vermarkt onder de naam Corngold®. 

Eigenschappen

Corngold® bevat een hoog aandeel aan zetmeel  en zorgt voor energie in het rantsoen

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Corngold® moet op een verharde ondergrond opgeslagen worden en luchtdicht worden afgedekt. Dit kan bereikt worden door het aanbrengen van een vloeibaar of steekvast aardappelproduct als bovenlaag (ca. 20 cm) op de Corngold® of door op het plastic een zandlaag of zandslurven aan te brengen.
Controleer de kuil regelmatig op luchtdichte afsluiting. Door lucht tussen de toplaag en plastic ontstaat schimmelgroei, dit dient voorkomen te worden. Zorg voor opvang van de perssappen. Het vastrijden van het product bevordert de conservering. Na 4 weken opslag is de kuil geconserveerd. De minimale voersnelheid bedraagt 1 meter per week. Mits rekening wordt gehouden met bovenstaande adviezen, bedraagt de houdbaarheid van Corngold® 6 maanden.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.