Vloeibaar (6)
Aardappelstoomschillen: insecten
Tijdens de verwerking van aardappelen tot frites, puree en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de kweek van insecten. Eén daarvan is aardappelstoomschillen. De aardappelen worden bij binnenkomst gewassen en vervolgens met stoom behandeld. Door het stomen laat de schil los. De schil en een deel van de zetmeellaag direct onder de schil, worden vervolgens door middel van borstels of een schiltrommel verwijderd. De stoombehandeling zorgt er voor dat het zetmeel wordt ontsloten. Aan het einde van het proces worden de schillen zeer fijn vermalen (vermoest).
DB Blend: insecten
DB Blend is een mengsel van enkelvoudige diervoeders. Het product is een mengsel van producten uit de tarwe- en aardappelverwerkende industrie.
TGC Amypro: insecten
Amypro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Amypro.
TGC Bergapro: insecten
Bergapro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suiker ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product: tarwegistconcentraat Bergapro.
TGC ProtiWanze®: insecten
Protiwanze® is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe en een klein deel bietensuikerstroop. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. De gluten, tarwegries en -eiwitten worden hieruit verwijderd. Het zetmeel wordt met behulp van enzymen afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Protiwanze®.
Helpdesk
TGC Sastapro: insecten
Sastapro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Sastapro.
Steekvast (9)
Aardappelsnippers (gem NL): insecten
Tijdens de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de kweek van insecten. Eén daarvan is aardappelsnippers. De aardappelen worden bij binnenkomst gewassen en vervolgens met stoom behandeld. Door het stomen laat de schil los. De schil en een deel van de zetmeellaag direct onder de schil, worden vervolgens door middel van borstels verwijderd. Deze nevenstroom wordt verder bewerkt en door Duynie Feed vermarkt als zogenaamde aardappelstoomschillen. Vervolgens worden de geschilde aardappels in de juiste vorm gesneden (schijfjes, patatstaafjes, enz). Hierbij ontstaat hoogwaardige aardappelsnijdsels. Deze waardevolle rauwe aardappelsnippers worden geleverd aan insectenkwekers.
Aardappelsnippers Skin on: insecten
Tijdens de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de kweek van insecten. Eén daarvan is aardappelsnippers. De aardappelen worden bij binnenkomst gewassen , vervolgens worden de aardappels in de juiste vorm gesneden (schijfjes, patatstaafjes, enz). Hierbij ontstaan hoogwaardige aardappelsnijdsels. Deze waardevolle rauwe aardappelsnippers worden door Duynie vermarkt.
Appelpulp: insecten
Appelpulp wordt geproduceerd tijdens de verwerking van appels tot appelsap en appelmoes. Het product bestaat uit moes, appelschillen en pitten van de appel.
Bierbostel (NL gem): insecten
Bierbostel is een nevenproduct van bierbrouwerijen. Het bestaat hoofdzakelijk uit de buitenkant en eiwitdelen van de brouwgerst, waar de brouwer de koolhydraten uit heeft gehaald.
Bonenpunten; insecten
Bonenpunten worden geproduceerd tijdens de verwerking van bonen tot conservengroente. Het product bestaat met name uit uiteinden van de sperziebonen, maar ook uit stengel delen van de plant en geselecteerde hele sperziebonen.
Cigarant®: insecten
Cigarant® is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door cichoreiwortels. De verkoop kent een seizoenspatroon.
Cigarant® wordt geproduceerd tijdens de verwerking van cichoreiwortels tot inuline en fructose. De cichoreiwortels worden in dunne reepjes gesneden, waarna de inuline wordt uitgewassen. Inuline kan worden gebruikt als prebioticum, voedingsvezel en vetvervanger. Het snijdsel waar de inuline uitgewassen is wordt geperst en afgezet als Cigarant®.
Conservenerwten: insecten
Conservenerwten worden geproduceerd tijdens de verwerking van doperwten tot conservengroente. Het product bestaat uit peulen en stengel delen van de plant en erwten.
Corngold®: insecten
Corngold® is vers maïsglutenvoer dat ontstaat tijdens de natte zetmeelwinning uit korrelmaïs. Het maïsglutenvoer bestaat uit een mengsel van maïszemelen, maïskiemen, zetmeel en eiwit. Nadat de korrelmaïs is gezeefd, geschoond en gebroken, wordt de maïs geweekt in warm water. De geweekte maïs wordt ontdaan van vezels en wordt nogmaals fijn gemalen. Vervolgens worden de gluten (eiwit) door middel van centrifugatie gescheiden van het zetmeel en vervolgens gedroogd. De vezels worden gemengd en als vochtig maïsgluten vermarkt onder de naam Corngold®.
Perspulp: insecten
Perspulp wordt geproduceerd tijdens de verwerking van suikerbieten tot suiker. De suikerbieten worden in dunne reepjes gesneden, deze reepjes worden via wasmolens naar broeitroggen getransporteerd. De broeitroggen zijn gevuld met warm water, het warme water zorgt ervoor dat de suiker uit de buitenreepjes gehaald wordt. Het snijdsel waar de suiker uitgehaald is wordt geperst en afgezet als perspulp.
Waarom Bijproducten
- Ze dragen bij aan een hoger rendement.
- Ze bieden betere duurzame resultaten.
- Ze zijn zeer smakelijk.
Neem contact op met uw Productmanager voor meer informatie.