Insecten

Wereldwijd neemt de vraag naar eiwitten toe. Door een groeiende wereldbevolking en een toenemende consumptie per persoon moeten we meer voedsel produceren. Insecten bieden een deel van de oplossing. Ze hebben een efficiëntere voederconversie dan koeien en varkens. Ze hebben dus minder voer nodig om een kilo eiwit te produceren. Ook is er een steeds grotere vraag naar lokaal en duurzaam geproduceerd eiwit voor diervoer. Onder andere zwarte soldaatvlieg en meelworm kan gekweekt worden als eiwitbron voor vissen, landbouwhuisdieren, petfood en zelfs voor mensen.

Rantsoen insecten

Insecten kunnen zeer goed gekweekt worden op een rantsoen dat (deels) bestaat uit bijproducten van de levensmiddelen-, dranken- en biobrandstofindustrie. Onder andere aardappelstoomschillen, tarwegistconcentraat, voorgebakken friet, bierbostel en bietenperspulp zijn zeer geschikte bijproducten voor de kweek van insecten. Duynie Feed neemt deel aan projecten en voert praktijkproeven uit om meer kennis te verkrijgen over de optimale samenstelling van rantsoenen voor insecten. Met deze informatie kan Duynie Feed startende en ervaren insectenkwekers helpen om het rendement te optimaliseren.

Informatie insectenkwekerij

Duynie Feed bestaat meer dan 50 jaar en heeft in deze periode veel kennis opgebouwd over de nutritionele waarde van bijproducten. Duynie Feed beschikt over een ruim assortiment geschikt voor de insectenkwekerij. Wij kunnen u adviseren over deze producten en de manier waarop u ze kunt toepassen. 

Als marktleider in bijproducten beschikt Duynie Feed over een omvangrijk assortiment. Klik hieronder voor het hele assortiment aan bijproducten voor insecten.

Insectenproducten 

Meer informatie

Duynie Feed beschikt daarnaast over veel meer kennis die voor u als insectenkweker relevant is:

Wilt u gebruikmaken van deze kennis dan kunt u contact opnemen met  Bas Artz, onze Product Manager voor insecten. U vindt zijn gegevens hieronder.

Contact

Bas Artz

Productmanager Varkens/Insecten0618539119b.artz@duynie.nl

Regio Varkens: Zeeland, Noord-Brabant
Regio Insecten: Nederland

Expertise centrum
 

Indien nodig, overlegt uw Productmanager met onze Nutritionisten of andere medewerkers van het Expertise centrum om het antwoord op uw vraag te verzorgen.

Neem nu contact op!

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.