Insecten en wormen

Wereldwijd neemt de vraag naar eiwitten toe. De noodzaak van duurzame, alternatieve eiwitbronnen wordt wereldwijd onderschreven. Als insecten en wormen op grote schaal kunnen worden gekweekt kan dit bijdragen aan een deel van de oplossing. Insecten en wormen zijn een belangrijke bron van eiwitten voor zowel dier als mens. Om de consumptie van insecten en wormen als voedsel te laten doorbreken is opschaling van het kweken van deze soorten noodzakelijk.

Partner voor kwekers

Ons Expertise en Research Center dat bestaat uit de afdeling Research, laboratoria, een test locatie en een proeffabriek, neemt actief deel aan onderzoeken en  voert praktijkproeven uit om meer kennis te verkrijgen over de optimale samenstelling van rantsoenen voor insecten en wormen. Met deze informatie kunnen wij ervaren of startende insecten en wormen kwekers helpen hun rendement te optimaliseren door grootschalige insectenkweek op reststromen te bevorderen. Gedurende ons 50 jarig bestaan hebben wij veel kennis opgebouwd over de nutritionele waarde van bijproducten.

Rantsoen insecten

Insecten en wormen kunnen zeer goed gekweekt worden op een rantsoen dat (deels) bestaat uit bijproducten van de levensmiddelen-, dranken- en biobrandstofindustrie. Onder andere aardappelstoomschillen, tarwegistconcentraat, voorgebakken friet, bierbostel en bietenperspulp zijn zeer geschikte bijproducten voor de kweek van (meel, morio en regen) wormen, black soldier flies, huis- en vleesvliegen en kakkerlakken. Voor ieder soort insect of worm kunnen wij op maat een substraat samenstellen op basis van verschillende reststromen.  Hetzij als losse grondstof of in de vorm van een blend.

Als marktleider in bijproducten beschikt Duynie Feed over een omvangrijk assortiment. Klik hieronder voor het hele assortiment aan producten voor insecten en wormen.

Insecten en wormen producten

Kwaliteit

Wij zijn ons bewust van de grote verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt om als leverancier van diervoeder aan de basis van de voedselketen te staan.  Daarom voldoen al onze bijproducten en substraten aan de certificering GMP+FSA en zijn wij volwaardig deelnemer aan SecureFeed. Deze verklaringen en kwaliteitssystemen zijn belangrijke waarborgen voor de productie van veilig en gezond voer. Ze stellen eisen aan monitoring, kwaliteitsbeheersing, tracking & tracing en crisismanagement.

Meer informatie

Duynie Feed beschikt over kennis die voor u als insecten of wormen kweker relevant is

Wilt u gebruikmaken van deze kennis dan kunt u contact opnemen met  Bas Artz, onze Product Manager voor insecten. U vindt zijn gegevens hieronder.

Contact

Bas Artz

Productmanager Varkens/Insecten0618539119b.artz@duynie.nl

Regio Varkens: Zeeland, Noord-Brabant
Regio Insecten: Nederland

Expertise centrum
 

Indien nodig, overlegt uw Productmanager met onze Nutritionisten of andere medewerkers van het Expertise centrum om het antwoord op uw vraag te verzorgen.

Neem nu contact op!

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.