Sodagrain

Geschikt voor  Melkvee, Rosé / Vleesvee, Geiten / Schapen
Etikettering  voedermiddel
Productvorm  droog
Houdbaarheid  3 maanden

Voordelen

  • Levert een bijdrage aan een hogere melkproductie en melkeiwit
  • Draagt bij aan een rustige vertering
  • Hoog aandeel zetmeel

Productspecificaties

Droge stof
758 g
Ruw eiwit
127 g
Ruw vet
18 g
Ruwe celstof
25 g
Ruw as
17 g
Zetmeel (tot)
675 g
Bestendig Zetmeel
189 g
Suiker
32 g
Calcium (Ca)
0,4 g
Fosfor (P)
3,3 g
Natrium (Na)
19,2 g1
VEM
1198
VEVI
1325
DVE 2007
119 g
OEB 2007
-40 g
Structuurwaarde
30,0

Laatste wijziging 24-06-2021

*1 Let bij de rantsoensamenstelling op het natriumgehalte. Geadviseerd wordt de geadviseerde voeradviezen niet te overschrijden.

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Sodagrain, ook wel ontsloten tarwe genoemd, wordt gemaakt door de grondstof tarwe te ontsluiten met natronloog, dat in het product omgezet wordt in natriumbicarbonaat. Door deze specifieke bewerking is het zetmeel verteerbaar zonder de korrel te pletten of te malen. De voedingswaarde wordt zo optimaal benut.

Eigenschappen

Het natronloog waarmee de tarwe behandeld wordt, wordt in het product omgezet in natriumbicarbonaat. Dit zorgt ervoor dat Sodagrain een hoge pH heeft. Hierdoor werkt het bufferend in de pens van de koe. Dit resulteert in een rustige vertering.

Sodagrain heeft een hoog aandeel zetmeel. Met Sodagrain komen veel glucogene nutrienten vrij. De koe kan die omzetten in glucose en vervolgens in lactose, melk en melkeiwit. De energie in Sodagrain stimuleert de vorming van micobieel eiwit en daarmee de realisatie van melkeiwit.

Opslag instructies, gebruik en houdbaarheid

Sodagrain past vooral goed in gemengde rantsoenen waar extra energie gebruikt kan worden. Ook kan het ingezet worden om het aandeel snijmais of energierijke krachtvoeders in het rantsoen te verlagen. Door de rustige fermentatie is het mogelijk om grotere hoeveelheden te voeren.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.