Novipro

Geschikt voor  Melkvee, Rosé / Vleesvee, Geiten / Schapen
Etikettering  voedermiddel, tarwegistconcentraat
Productvorm  vloeibaar
Houdbaarheid  3 maanden
Opslag  in een zuurbestendige silo of bunker met roerwerk
Homogeniteit  voor elke voerbeurt roeren

Voordelen

 • Lagere voerkosten met Novipro door het deels vervangen van duurdere grondstoffen zoals sojaschroot, raapzaadschroot en eiwitrijk krachtvoer
 • Hoogwaardig eiwitrijk, vloeibaar co-product
 • Samengesteld uit verschillende tarwegist concentraten
 • Stabiele eiwitbron, die zowel bestendig als onbestendig eiwit levert
 • Voorkomt selectie van het voer
 • Smakelijk
 • Levert een bijdrage aan melkeiwit en -productie
 • Rijk aan aminozuren met een aantrekkeling aminozurenpatroon wat goed verteerbaar is, omdat het eiwit deels uit gist- en deels uit tarwe eiwit bestaat
 • Hoger vervangingspercentage mogelijk dan bij andere tarwegistconcentraten
 • Bevat glycerines die extra energie geven
 • Goed verpompbaar
 • Constante samenstelling

Productspecificaties

Droge stof
275 g
Ruw eiwit
296 g
Ruw vet
75 g
Ruwe celstof
29 g
Ruw as
75 g
Zetmeel (tot)
31 g
Bestendig Zetmeel
3 g
Suiker
138 g
Melkzuur
110 g
Glycerol
62 g
Calcium (Ca)
1,9 g
Fosfor (P)
9,2 g
Magnesium (Mg)
2,8 g
Natrium (Na)
9,5 g1
Kalium (K)
19,7 g
Chloride (Cl)
6,8 g
Sulfaat (SO4)
7,7 g
D.v. Methionine H
2,8 g
D.v. Lysine H
7,1 g
VEM
1221
VEVI
1338
DVE 2007
136 g
OEB 2007
111 g
OEB2 2007
60 g
FOSp
588 g
FOSp2/FOSp
0,68 g

Laatste wijziging 30-11-2021

*1 Let bij de rantsoensamenstelling op het natriumgehalte. Geadviseerd wordt de geadviseerde voeradviezen niet te overschrijden.

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Novipro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suiker ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat. Novipro is samengesteld uit twee tarwegistconcentraten.

 

Eigenschappen

Het is erg interessant om sojaschroot, raapzaadschroot of eiwitrijk krachtvoer zoveel mogelijk te vervangen door Novipro. Hiermee kunnen de voerkosten aanzienlijk worden verlaagd. Novipro kenmerkt zich door een constante samenstelling waardoor een hoger vervangingspercentage mogelijk is dan met reguliere tarwegistconcentraten.

Novipro is rijk aan eiwitten en aminozuren. Het is een stabiele eiwitbron met een aantrekkelijk aminozurenpatroon wat goed verteerbaar is, omdat het eiwit deels uit gist- en deels uit tarwe eiwit bestaat. Novipro bevat glycerines die extra energie leveren. Het hoge gehalte aan eiwitten en energie in Novipro levert een positieve bijdrage aan de melkproductie en de vorming van melkeiwit. Kenmerk van Novipro is verder de constante samenstelling door een continu verwerkingsproces. Tarwegistconcentraat Novipro is goed verpompbaar.

Vooral voor bedrijven met een groot aandeel eiwitarm ruwvoer (snijmaïs) in het basisrantsoen vormt Novipro een waardevolle aanvulling om een eiwittekort op pensniveau (OEB<0) tegen te gaan.

Novipro is een smakelijk product. Dieren eten het graag en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen binnen. Een aantal voordelen hiervan zijn:

 • het draagt bij aan een betere groei rood vlees stieren
 • het draagt bij aan een hoger melkeiwit
 • het draagt bij aan een hogere melkproductie
 • het is een smaakmaker voor uw ruwvoer

Door Novipro toe te voegen blijven droge grondstoffen beter aan het ruwvoer plakken waardoor selectie aan het voerhek wordt tegengegaan. Tevens heeft het product een lagere pH waarde waardoor broei in het gemengde rantsoen wordt voorkomen.

Opslag instructies, gebruik en houdbaarheid

Novipro dient te worden opgeslagen in een verticale zuurbestendige silo van 50m3 met roerwerk. Zonder roerwerk dient u rekening te houden met droge stof verschillen in het product. Zorg voor een passende aansluitkoppeling tussen opslagplaats en takwagen en een juiste silo-aanduiding, zodat verkeerd lossen wordt voorkomen. Om droge stof verlies tijdens de opslag te vermijden dient de silo voorafgaande aan elke levering gereinigd worden. Het regelmatig reinigen van de silo en de leidingen is essentieel om gisting te voorkomen en Novipro hygiënisch te voeren.

Geadviseerd wordt om vóór elke voerbeurt te roeren om een homogeen product te verkrijgen.

Novipro is met een geringe hoeveelheid organisch zuur geconserveerd. Wanneer bovenstaande adviezen worden gevolgd, bedraagt de houdbaarheid van Novipro 3 maanden.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.