Appelpulp

Geschikt voor  Melkvee, Rosé / Vleesvee, Geiten / Schapen
Etikettering  voedermiddel, appelpulp
Productvorm  steekvast
Houdbaarheid  3 maanden, losgestort maximaal 1 maand
Opslag  op een verharde ondergrond
    

Voordelen

  • suiker verhoogt de smakelijkheid van het rantsoen
  • rijk aan goed verteerbare pectines

Productspecificaties

Droge stof
270 g
Ruw eiwit
54 g
Ruw vet
60 g
Ruwe celstof
243 g
Ruw as
17 g
Suiker
254 g
Calcium (Ca)
1,4 g
Fosfor (P)
1,1 g
Magnesium (Mg)
1,0 g
Natrium (Na)
0,1 g
Kalium (K)
6,8 g
Chloride (Cl)
0,1 g
VEM
1107
VEVI
1189
DVE 2007
82 g
OEB 2007
-92 g
OEB2 2007
-46 g
FOSp
659 g
FOSp2/FOSp
0,46 g
Structuurwaarde
0,6

Laatste wijziging 12-08-2021

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Appelpulp wordt geproduceerd tijdens de verwerking van appels tot appelsap en appelmoes. Het product bestaat uit moes, appelschillen en pitten van de appel.

Eigenschappen

Appelpulp is een goed energie product met een hoog gehalte aan ruwe celstof en suiker. Het ruwe celstof betstaat uit pectines. Pectines zijn geleidelijk afbreekbare koolhydraten die gebruikt worden door de koe als energiebron voor melkproductie of groei. De suikers verhogen de smakelijkheid van het rantsoen en dragen bij aan een hoger melkvetgehalte.

Opslag instructies, gebruik en houdbaarheid

Appelpulp moet op een verharde ondergrond opgeslagen worden. Inkuilen van het product door middel van luchtdicht afdekken met plastic en een zandlaag/zandslurven bevordert de conservering en houdbaarheid. Appelpulp is een zelfconserverend voedermiddel dat verzuurt naar een pH < 4,5 indien het luchtdicht is afgesloten.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.