Aardappelzetmeel vloeibaar

Geschikt voor  Melkvee, Rosé / Vleesvee, Geiten / Schapen
Etikettering  voedermiddel, zetmeel
Productvorm  vloeibaar
Houdbaarheid  6 maanden
Opslag  in zuurbestendig silo of bunker

Voordelen

  • energierijk 
  • hoog aandeel zetmeel en bestendig zetmeel
  • levert een bijdrage aan een hogere melk- en melkeiwitproductie
  • vleesvee: levert een bijdrage aan een hogere groei per dag en een betere bevleesdheid
  • zeer geschikt als afdekmateriaal op andere in te kuilen voedermiddelen

Productspecificaties

Droge stof
215 g
Ruw eiwit
128 g
Ruw vet
25 g
Ruwe celstof
45 g
Ruw as
48 g
Zetmeel (tot)
633 g
Bestendig Zetmeel
192 g
Suiker
24 g
Melkzuur
70 g
Calcium (Ca)
2,4 g
Fosfor (P)
2,6 g
Magnesium (Mg)
0,5 g
Natrium (Na)
1,2 g
Kalium (K)
4,1 g
Chloride (Cl)
1,6 g
D.v. Methionine H
2,2 g
D.v. Lysine H
6,8 g
VEM
1154
VEVI
1272
DVE 2007
93 g
OEB 2007
-25 g
OEB2 2007
12 g
FOSp
682 g
FOSp2/FOSp
0,56 g
Structuurwaarde
0,1

Laatste wijziging 05-05-2021

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Tijdens de verwerking van aardappelen tot frites ontstaat vloeibaar aardappelzetmeel. De aardappelen die de fabriek in komen worden gewassen, waarna ze geschild worden met behulp van stoom. De geschilde aardappelen worden in de gewenste vorm gesneden. Tijdens het snijden komt er zetmeel in het proceswater terecht. Het zetmeel wordt met behulp van een decanter uit het water gewonnen, waarna het product ingedikt wordt en afgezet in de rundveehouderij.

Eigenschappen

Aardappelzetmeel vloeibaar is een energierijk product. AZ vloeibaar bevat een hoog aandeel aan zetmeel en bestendig zetmeel. Bestendig zetmeel is naast onbestendig zetmeel en suiker een bron van glucogene energie. Bestendig zetmeel wordt in de darm omgezet naar glucose, waarna het in de uier weer omgezet wordt naar lactose. Als er genoeg glucogene energie gevoerd wordt kan het voereiwit volledig gebruikt worden voor de vorming van melkeiwit en hoeft het niet gebruikt te worden voor de vorming van lactose. Hierdoor zorgt AZ vloeibaar voor een hogere melk- en melkeiwitproductie. AZ vloeibaar zorgt voor extra energie en zetmeel in snijmaïs arme rantsoenen. Bij vleesvee zorgt het hoge gehalte aan zetmeel en bestendig zetmeel voor een hogere groei per dag en een betere bevleesdheid. AZ vloeibaar leent zich ook bijzonder goed als afdekmateriaal op andere in te kuilen voedermiddelen.

Opslag instructies, gebruik en houdbaarheid

AZ vloeibaar moet worden opgeslagen in een verticale silo. Zorg voor een passende aansluitkoppeling tussen opslagplaats en tankwagen en voor een juiste silo-aanduiding, zodat verkeerd lossen wordt voorkomen. AZ vloeibaar verzuurt snel tot een pH van ca. 3,5, waardoor de bewaring gunstig wordt beïnvloed. Mits rekening wordt gehouden met bovenstaande instructies, bedraagt de houdbaarheid van AZ vloeibaar 6 maanden.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.