Aardappelsnippers Skin on

Geschikt voor  Insecten
Etikettering  voedermiddel, rauwe aardappelsnippers
Productvorm  steekvast
Houdbaarheid  6 maanden, mits goed ingekuild
Opslag  losgestort in sleufsilo, kuilplaat

Voordelen

  • goede energie leverancier
  • hoog zetmeel gehalte

Productspecificaties

Droge stof
230 g
Ruw as
30 g
Ruw eiwit
81 g
Ruw vet
4 g
Ruwe celstof
25 g
Zetmeel
719 g
Suiker
9 g
Calcium
0,6 g
Fosfor
1,6 g
Natrium
0,3 g
Chloor
1,5 g

Laatste wijziging 07-10-2020

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Tijdens de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de kweek van insecten. Eén daarvan is aardappelsnippers. De aardappelen worden bij binnenkomst gewassen , vervolgens worden de aardappels in de juiste vorm gesneden (schijfjes, patatstaafjes, enz). Hierbij ontstaan hoogwaardige aardappelsnijdsels. Deze waardevolle rauwe aardappelsnippers worden door Duynie vermarkt.

Eigenschappen

Skin on bevat een hoog aandeel aan zetmeel  en zorgt voor energie in het rantsoen.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Aardappelsnippers worden in eenheden van 30 ton geleverd. Het wordt los gestort waarna het ingekuild kan worden. De toplaag van de kuil dient vlak te worden gemaakt en luchtdicht te worden afgedekt. Dit kan met plastic en wat verzwaring om de kuil te belasten. De houdbaarheid van het product is enkele maanden, onder de voorwaarde, dat het goed, hygiënisch en luchtdicht ingekuild is. Bij goed inkuilen zal het product van nature verzuren en daarmee goed geconserveerd zijn. Het met regelmaat reinigen van sleufsilo's, voermengwagen en dergelijke is essentieel voor het hygiënisch verstrekken van voer en om bederf van hoogwaardige producten te voorkomen. Raadpleeg de specialist van Duynie voor meer inkuiltips.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.