Aardappelpersschillen

Geschikt voor  Melkvee, Rosé / Vleesvee, Geiten / Schapen
Etikettering  voedermiddel, aardappelschraapsel
Productvorm  steekvast
Houdbaarheid  ingekuild 6 maanden, losgestort 10 dagen
Opslag  losgestort op een verharde ondergrond

Voordelen

  • Hogere melk- en eiwitproductie
  • Erg smakelijk

Productspecificaties

Droge stof
150 g
Ruw eiwit
108 g
Ruw vet
12 g
Ruwe celstof
97 g
Ruw as
34 g
Zetmeel (tot)
472 g
Bestendig Zetmeel
209 g
Calcium (Ca)
3,0 g
Fosfor (P)
1,5 g
Magnesium (Mg)
1,0 g
Natrium (Na)
0,2 g
Kalium (K)
12,0 g
Chloride (Cl)
1,3 g
VEM
1117
VEVI
1222
DVE 2007
86 g
OEB 2007
-32 g
OEB2 2007
11 g
FOSp
576 g
FOSp2/FOSp
0,30 g
Structuurwaarde
0,6

Laatste wijziging 05-05-2021

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Omschrijving

Aardappelpersschillen worden geproduceerd tijdens de verwerking van aardappelen tot frites. Het product bestaat uit gesneden aardappelen en aardappelschillen.

Eigenschappen

Aardappelpersschillen zijn een zeer smakelijk en energierijk aardappelproduct. Ze bevatten een hoog aandeel aan zetmeel en bestendig zetmeel. Bestendig zetmeel is naast onbestendig zetmeel en suiker een bron van glucogene energie. Bestendig zetmeel wordt in de darm omgezet naar glucose, waarna het in de uier weer omgezet wordt naar lactose. Als er genoeg glucogene energie gevoerd wordt kan het voereiwit volledig gebruikt worden voor de vorming van melkeiwit en hoeft het niet gebruikt te worden voor de vorming van lactose. Hierdoor zorgen aardappelpersschillen voor een hogere melk- en melkeiwitproductie. Het product heeft een laag gehalte aan stikstof en fosfor per kVEM. Bij vleesvee zorgt het hoge gehalte aan zetmeel en bestendig zetmeel voor een hogere groei per dag en een betere bevleesdheid.

Opslag instructies, gebruik en houdbaarheid

Aardappelpersschillen moeten op een verharde ondergrond opgeslagen worden en luchtdicht worden afgedekt door op het plastic een zandlaag of zandslurven aan te brengen. Geadviseerd wordt om de bovenkant van de kuil glad af te werken. Controleer de kuil regelmatig op luchtdichte afsluiting. Door lucht tussen de toplaag en plastic ontstaat schimmelgroei, dit dient voorkomen te worden. Zorg voor opvang van de perssappen. De minimale voersnelheid bedraagt 1 meter per week. Mits rekening wordt gehouden met bovenstaande instructies, bedraagt de houdbaarheid van ingekuilde aardappelpersschillen 6 maanden. Losgestort bedraagt de houdbaarheid, afhankelijk van de weersomstandigheden, 10 dagen.

Contact

Wilt u een actueel en real time inzicht in beschikbare vrachten en actuele prijzen? Bestel dan via MijnDuynie!

MijnDuynie

 

Advies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.