Advies

Advies voor het inkuilen van bietenperspulp en Cigarant®


Kuilaanleg
- de perspulp/Cigarant® snel inkuilen (binnen 24 uur)
- maximaal 500 ton per kuil per dag inkuilen
- indien de kuilen over meerdere dagen verspreid is, telkens aan het einde van de dag de perspulp afdekken met plastic om een anaëroob milieu te krijgen
- de kuil aanleggen op een schone en droge ondergrond om te voorkomen dat het product in aanraking komt met bederfveroorzakende bacteriën
- zorg voor een goed toegankelijke plaats voor de vrachtwagen(s)
- kuil bij voorkeur in een sleufsilo met betonvloer en een goede afwatering
- hang voordat u begint met inkuilen plastic over de silowand van voldoende breedte zodat u het plastic terug kunt slaan op de kuil tijdens het afdekken. Zo voorkomt u luchtintreding vanaf de zijkanten.

Download hier het pdf bestand met het complete advies voor het inkuilen van perspulp

Download hier het pdf bestand met het complete advies voor het inkuilen van Cigarant
 


Afdekken van een kuil met vloeibaar co-product


Duynie helpt u graag met het afdekken van uw kuil. Naast arbeidsgemak vermindert hierdoor de kans op broei. Broei brengt naast ruwvoerverliezen ook extra werk met zich mee. Voorkom broei in de kuil en dek deze af met bijvoorbeeld Aardappelstoomschillen.
PDF met instructies voor het afdekken van de kuil.

Klik hier om de film kuilafdekken te bekijken.


 

Co-producten in slurf


Duynie heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor het opslaan van steekvaste en droge co-producten. Het co-product wordt direct vanuit de vrachtwagen opgeslagen in slurven. Het werk dat verloren gaat in het nauwkeurig afdekken van bijvoorbeeld de bierbostel kuil, is niet nodig bij gebruik van deze methode van opslag. Door het gebruik van een slurf zijn ook kleinere bedrijven in staat om co-producten te voeren; ondanks de lage voersnelheden blijft de voederwaarde behouden.

Voordelen
- Constante hoogwaardige kwaliteit
- Goede conservering en verzuring van het product
- Kans op schimmelvorming tot een minimum beperkt
- Eenvoudig inkuilen
- Geen bewaarverliezen
- Geschikt bij alle voersnelheden
- Weinig tot geen lekvocht
- Geen sleufsilo nodig

Kijk op www.slurfauto.nl voor meer informatie.

Voor meer informatie over aanlevering in een slurf, klik op de video:

 

Tankhygiëne

Elk voedermiddel heeft zijn eigen eisen aan de opslag. De beste manier van opslag hangt af van de eigenschappen van het product. Voor alle producten geldt dat het rendement staat of valt met de hygiënische aspecten omtrent de opslag.
Het is van groot belang om voedermiddelen onder optimale omstandigheden op te slaan. Daarmee wordt een ongewenste groei van micro organismen zoals gisten, schimmels en entero-bacteriën voorkomen.
Download het pdf bestand voor meer informatie


 

Soort koppeling- en leidingwerk belangrijk

Bij het gebruik van RVS-leidingwerk is de varkens- of rundveehouder in staat alle categorieën voeders te ontvangen. RVS is namelijk bestand tegen de hoge druk die ontstaat tijdens het lossen van vloeibare co-producten. Tevens is RVS-leidingwerk bestand tegen producten met hoge temperaturen en heeft geen last van seizoensinvloeden.
Download het pdf bestand voor meer informatie.

 

Voorkom pensverzuring door gebruik van co-producten.

Bij pensverzuring wordt de pH in de pens van de koe laag, met als gevolg dat de voor de koe noodzakelijke pensflora (bacteriën en protozoën) gedeeltelijk sterft of niet goed functioneert. Hierdoor stagneert de afbraak van vooral het vezelrijke voer. De pensverzuring remt de eetlust omdat het dier zich niet lekker voelt. Verlaging van de melkproductie en het vetgehalte van de melk zijn vaak het gevolg.
Download het pdf bestand voor meer informatie.

 

Gisten en schimmels

Bij opslag van vochtrijke bijproducten is hygiëne erg belangrijk. Een vochtrijk milieu geeft aanleiding tot de (her-)groei van micro-organismen. Het gevolg van ongewenste microben kan zijn: daling voederwaarde, negatieve effecten op de smakelijkheid van het voer en de gezondheid van het dier.
Download het pdf bestand voor meer informatie.

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.Nieuwsbrief

Wilt u voortaan op de hoogte blijven van nieuws, prijsvergelijkingen en productaanbiedingen? Schrijf u dan in:

Aanmelden